Om mig – Niklas

Hej!

Jag måste börja med att säga att jag la ca fem minuter på att komma på en titel till det här inlägget och landade tillslut på ”om mig”. Jag vill se mig själv som en ganska ambitiös och ibland pretentiös grabb och just därför småskrattar jag lite åt just detta.

Nåväl, jag har blivit ombedd att skriva några rader om mig. Och var börjar jag? Jag antar att ni skiter fullständigt vilket sjukhus jag föddes på, vilket stjärntecken jag är född i eller när jag förlorade oskulden (Centralsjukhuset i Kristianstad, fiskarna och…. alldeles för länge sen). Jag heter Niklas och fyller snart 29 år, bor i en liten skithåla utanför Kristianstad med sambo (fästmö egentligen men det om något låter pretentiöst) och dotter som nyss fyllde 3 år. Jag jobbar inom dagligvaruhandeln på ett stort företag i Kristianstad. Tidigare har jag jobbat inom samma bransch men på annan koncern sedan 2008, i två olika butiker. Jag har till och med varit uppe och snurrat några år i Kungälv men det är en helt annan historia som jag kanske återkommer till en annan gång.

Jag växte upp Immeln ett par mil norr om Kristianstad och för er som inte känner till den orten (jag klandrar er inte) så är det en riktig idyll med strax under 300 invånare, en sjö och en kiosk som är öppen från april till september på ett ungefär. Skogen och friheten till naturen finns precis runt knuten och som barn leker man med de som är i ungefär samma ålder vilket innebär plus/minus fem år. Under de premisserna är jag och Timmy uppväxta och under de premisserna lärde vi känna varandra.

Jag och Timmy har känt varandra sen, ja typ när jag va 3 år. Timmy är två år äldre och jag antar att vi träffades när dagmammorna gick till lekplatsen 200 meter från mitt föräldrahem och drack gemensam kaffe vid elvatiden om dagarna. Vi har inte varit bästa kompisar sen dess om ni nu får den uppfattningen. Vår vänskap har sakta smugit sig på mer och mer för varje år och någonstans i tidiga tonåren blev vi och två handfull andra ett riktigt tight gäng och har sen dess varit oskiljaktiga.

Timmy startade för ett antal år sen bloggen NHLkollen där han dagligen uppdaterade sina läsare om världens bästa hockeyliga. Läsarna blev fler och fler och efter ett tag frågade han mig om jag ville hjälpa till. Tiden på NHLkollen var otroligt rolig och ett privilegium men vi kände båda två tillslut att det tog upp för mycket tid. Vi insåg att det fanns mer i livet än att följa sport, och särskilt sport som börjar klockan ett på natten, och bloggen lades därför ner. Jag tänker inte påstå att jag hade en jättestor del i bloggens framgång, Timmy drog ett enormt lass under flera år i princip oavlönad. Men vi gjorde det för att vi tyckte det var kul och för att det gav våra läsare något. Och sen den dagen har vi haft en tanke om att starta upp något nytt, och nu är det helt enkelt dags för det.

Jag vill redan nu flagga för att detta projekt enbart är på våra egna villkor. Vi skriver när vi känner för det. Punkt. Jag känner mig själv och när jag har feeling kan jag säkert spotta ur mig tre-fyra inlägg på en vecka. Men jag vet också att det kommer tider där jag jobbar sena kvällar eller dottern ligger i vinterkräksjuka och då kommer ni inte höra av mig på ett tag. Vår blogg, våra villkor..

För egen del ser jag ingen vinning med bloggen mer än att få skriva av mig allt som finns inom mig. Än en gång, det kan verkligen låta pretentiöst men jag har sen unga år haft någon slags dröm om att skriva och även om den drömmen falnat så finns en viss glöd av den kvar. Jag kommer att skriva om allt som faller mig in (därav har Timmy satt den väldigt blurriga kategorin ”fritt ord”). Skulle jag gissa här och nu så tror jag att jag mest kommer att skriva om livet som farsa, sport (mest fotboll och hockey och kanske mest av allt strukturerna inom ”sportvärlden”), tankar och funderingar om livet i stort, musik, mat och dryck… och kanske vågar jag mig till och med på en politisk text med tanke på att det är valår och att vi lever i en tid med väldigt ofräscha bruna åsikter.

Ja, detta var en ”kort” presentation av mig. Vi hörs snart igen.

Allt gott, Niklas.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s