Om mig – Timmy

Yes, då var det min tur att summera tiden efter NHLkollen lite snabbt. Niklas har tagit upp en del om vår relation och varför vi startat den här bloggen, så den biten får ni läsa om här!

Anledningen till att vi lade ner vår hockeyblogg, NHLkollen, var på grund av tidsbrist och en saknad av motivation. Dessutom värderade vi om våra liv och var helt enkelt tvungna att prioritera saker som är viktigare. Vi lade och lägger mer tid på oss själva, sambo, familj och vänner. Det är trots allt viktigare än någonting annat i livet och världen vi lever i.

Vad har då hänt i mitt liv sen senast? Jo, det har hänt en hel del! Våren 2016 valde jag att ta en intensivkurs och ta mitt efterlängtade körkort. Jag och min sambo blev dessutom bilägare för första gången. Ett par månader senare tog min sambo examen och vi tvingades flytta ifrån campus där vi hade bott i fyra härliga år. Flyttlasset gick till en liten by vid namn Braås, cirka tre mil utanför Växjö. Vi valde att hyra en del i en herrgård på en ö. Det låter exotiskt, va? Det var det också. Vi betalade några tusenlappar för att bo på 95 kvm i en del av en herrgård från slutet av 1800-talet. Vi hade en fantastisk solnedgång mitt framför sovrumsfönstret över sjön. Det var verkligen så idylliskt och sagolikt som det låter. Vi trivdes väldigt bra i vår hyresrätt, men samtidigt letade vi en lägenhet att köpa i vårt älskade Växjö. Tiden gick och sju månader senare hittade vi vår drömlägenhet! Vi gick på visning och dagen efter var vi ägare av vår första bostad tillsammans. En nyrenoverad trerumslägenhet på 85 kvm med stor härlig balkong. Vi flyttade in i mars 2017 och trivs ypperligt.

I höstas valde jag att börja studera där jag för tillfället läser en sociologikurs. Jag trivs bra med att vara tillbaka vid skolbänken (skrivbordet här hemma då jag läser på distans) och att använda min hjärna fullt ut. Nåja. Mitt mål med mina studier är att utvecklas ännu mer som människa och i slutändan få ett arbete där jag hjälper människor med speciella behov. Det kan vara som studievägledare, hjälpa nyanlända in i samhället, psykolog eller liknande. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag vill göra när jag blir stor.

Jag har också gjort några stora hälsoval sedan senast ni hörde från mig. Sedan sommaren 2016 så har jag inte druckit en droppe alkohol t.ex. Det var ett självklart val för mig när jag började tänka efter. Jag var trött på att alkoholen styrde min ”dagen efter” och ville helt enkelt ta en större kontroll över mitt liv. Dessutom sparar man oerhört mycket pengar och drar ner på onödiga och farliga kilo på kroppen. Jag har även dragit ner enormt på sockerintag och skräpmat, men inte uteslutit det helt. Jag har valt att äta och leva ett sundare liv där jag motionerar betydligt mer än tidigare och tränar min kropp såväl fysiskt som psykiskt i stort sett dagligen.

Det har även blivit en hel del resor dom senaste två åren. Det har blivit många mindre resor till Karlskrona, Göteborg, Stockholm, Öland, Malmö, Ystad, Simrishamn, Jönköping, Linköping med flera fina städer, men även många lite större. I vanlig ordning blir det x-antal resor till mitt andra hem, Norge, mycket tack vare att jag har mina två bröder där, en barndomsvän samt bott där i ett par år. Sommaren 2016 åkte jag, min sambo, mamma och pappa till den grekiska paradisön Skiathos där vi firade mammas 50-års dag i en vecka. Den resan var fantastisk och rekommenderas starkt.

Det föregående året, 2017, var ett riktigt bra resår. Bortsett från alla mindre weekend-resor valde vi att roadtripa i Europa i tio dagar under våren. Vi körde cirka 500 mil genom, i tur och ordning, Sverige, Danmark, Tyskland, Tjeckien, Slovakien och Österrike innan resan gick hemåt igen. Vi bodde i Lubeck, Leipzig, Prag, Bratislava, Wien och Salzburg. Vi fastnade lite extra för Prag och Salzburg. Två helt fantastiskt vackra och mysiga städer. Bratislava var också väldigt speciellt att besöka.

Efter vår så kallade Europaresa så åkte vi hem till Sverige igen ett par månader innan nästa stora resa – Norge! Vi valde att köra Norge runt i en knapp månad. Första anhalt blev Sandefjord och Stavern där vi spelade den årliga sommerbandyturneringen i Stavern. Jag, mina bröder, två barndomsvänner (bland annat Niklas) och ytterligare två vänner från hemkommunen ställde upp för andra året i rad. Vi vann samtliga fem matcher i gruppspelet och blev således gruppetta. Matcherna spelas utomhus 3vs3 + målvakt i tolv minuter. Vi lyckades hitta nätmaskerna 34 gånger och vår superkeeper, Anton, släppte endast nio bollar bakom sig i gruppspelet. Åttondelsfinalen vann vi med 10-0, kvartsfinalen med 6-2 och semifinalen med 7-2. Efter åtta raka segrar var vi framme vid turneringens sista match – finalen! Vi ledde ganska tidigt med 2-0 och höll den ledningen till det återstod 20 sekunder då finalmotståndet lyckades reducera. Med blott tre sekunder kvar räddade vår målvakt, Anton, närmast öppet mål och vi vann till vår stora glädje hela turneringen! Den känslan, att vinna med sina bröder och närmaste vänner i ett annat land, är ganska svårslaget. Det ska tilläggas att turneringen är Norges största utomhusturnering.

Efter vår segertriumf åkte jag och min sambo vidare på ett äventyr utan dess like. Vi började vår rutt i Kristiansand och körde igenom hela Norge upp till Vesterålen och Lofoten för att sedan köra neråt igen och avsluta vår fyraveckors långa Norge-äventyr  i huvudstaden Oslo. Under resan besteg vi Trolltunga, en hike på 3 mil. Jag gick 47605 steg på den turen. Försök slå det! Vi var även på varenda kvadratcentimeter på makalösa Lofoten där vi bevittnade midnattssolen och traskade runt på fantastiska Kvalvika beach. Vi körde såklart på Trollstigen, besökte Bergen, Bodö, Trondheim, Geiranger med flera episka ställen. En liten rolig anmärkning är att vi sov i 19 olika sängar på 27 dagar. Lite komiskt. För övrigt blev det 880 mil i bilen. Jag har rest en del i mina dagar, men sommarens Norge-resa tar alla tidigare resor. Det är något speciellt med den makalösa naturen. Det händer något med själen, så är det bara. Vill ni se många fina bilder från resan kan ni besöka mitt Instagram-konto. Tryck här vettja!

Ja, det var väl lite ”kort” och gott om vad som har hänt sedan sist. Just nu finns inga direkta planer mer än att vi ska till Stavanger och hälsa på min bror och hans sambo i april, försvara vår titel i Stavern i sommar samt att jag och min sambo ska resa till Indonesien några veckor i sommar.

Jag hoppas ni är lika taggade som jag och Niklas på denna resa! Det kommer dyka upp allt möjligt här på bloggen. Resor, speltips, noveller, sportartiklar, recensioner, mattips, egna erfarenheter, inspiration, tja lite allt möjligt. Det som faller oss in helt enkelt.

Du är en stjärna som orkat plöja igenom hela denna texten. Jag är tacksam för det! Vi hörs snart igen, vänner.

/ Timmy

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s