Obefintlig åldersnoja

24 februari 2018. En dag jag egentligen inte har en enda förväntning på men samtidigt tror att ”allt” ska hända. Sambon sjunger för mig på sängen (dottern vägrar-hon sjunger tydligen bara när hon känner för det), jag får fina presenter och dagen är kickstartad. Dagen fortsätter harmoniskt med fikagäster efter lunch och sen en mamma och en syster som kommer för att ta hand om en treåring. ”Ok pappa, ha det så kul ikväll!”. Hon är alldeles för klok för sin ålder.

Sätter mig i bilen och sambon kör mot Kristianstad. Har en känsla att nåt är lurt och får mycket riktigt rätt när Timmy och Erika möter upp oss på restaurangen. Gott käk och god dryck och timmarna rullar iväg. Kvällen fortsätter med bowling och allt är så där förbannat gött som det kan vara ibland.

Tjugonio år gammal. 365 dagar kvar till en potentiell åldersnoja som jag kanske kommer känna av, men än så länge inte ens har uppfattat. Ska jag känna nåt nu? Eller är det egentligen helt normalt att tänka att idag är exakt likadan som igår, fast bara lite roligare?

Genom åren har jag sett >>riktig<< åldersnoja. På människor som har varit på väg att fylla allt mellan 20 och 60. Och det verkar verkligen kunna ta hårt på en del. Själv känner jag att jag är den jag är, oavsett vad passet säger. Och sen är det bra med det. Jag tänker leka och busa med min dotter och framtida barn, barnbarn och kanske till och med barnbarnsbarn (om jag har tur) oavsett ålder. Mitt sinne bestämmer min ålder, inget annat. Jag hoppas fler tänker så.

Imorgon åker jag till Stockholm för ATGs ombudsgala. Förväntar mig champagne och en allmänt glammig tillvaro i huvudstaden. Ibland har man slitit tillräckligt för att få ha det lite gött.

Niklas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s