Speltips 28/2

Fyra SHL-matcher ska spelas denna onsdag, där jag hittar två intressanta spel.

Dagens spel:

Djurgården – Brynäs 1 @1,80 (4/5 units)

Kommentar: Här tror jag stenhårt på Djurgården! Stockholmarna har varit det klart bättre laget under säsongen och parkerar också på en välförtjänt andraplats medan Brynäs ligger på en blygsam tiondeplats. Gävlelaget är ganska fastlåst på den positionen och kommer högst troligen sluta tia när grundserien summeras. Därav går mina tankar på att man ”gett upp” säsongen i väntan på Play In som startar om ett par veckor. Lägg därtill att man har en usel form där man förlorat sex av sina sju senaste matcher. Djurgården däremot är formstarkt och har vunnit fem av sina sex senaste matcher. På hemmaplan är Djurgården erkänt starka och har vunnit sex av sina sju senaste matcher på hemmais. Djurgården har dessutom vunnit fem av de sju senaste inbördes mötena mot Brynäs. Senast Brynäs tog en trepoängare i Stockholm var 2015 – åtta matcher sedan. Nej, allt pekar på en Djurgården-vinst och 1,80 är bara att tacka och ta emot.

Frölunda – Malmö 2 ML @2,45 (2/5 units)

Kommentar: Oj, vilken intressant och viktig match lagen emellan. Frölunda ligger femma i tabellen och Malmö sexa där det endast skiljer en poäng mellan de båda lagen. Faktum är att sexan Malmö endast har en poäng upp till tredjeplatsen som Skellefteå innehar i skrivande stund. Skånelaget är ”bara” sex poäng före sjuan HV71 som har bortamatch mot Färjestad i afton. Tar något av Frölunda eller Malmö tre poäng i afton så vill jag påstå att man säkrar en direktplats till kvartsfinal, jag tror dock att inget lag tar tre poäng utan matchen slutar med ett kryss där Malmö drar längsta strået under OT/SO där av ML. Malmö är seriens bästa bortalag (förutom Växjö) och har vunnit fyra raka matcher på resande fot och har endast förlorat en av sina 14 (!) senaste matcher på bortais under ordinarie speltid. Fem av dessa 14 matcher har slutat oavgjort där Malmö vunnit fyra av matcherna. Frölunda är ”bara” seriens sjunde bästa hemmalag och har endast mäktat med en vinst på de fem senaste hemmamatcherna. En annan sak som talar för bortavinst. Gästerna har dessutom två raka segrar mot Göteborgslaget. Kryss funkar att spela till @4,25 med en TV-peng, men Malmö ML @2,45 är värd en något större slant.

Övriga SHL-matcher:

Mora – Linköping

Kommentar: Här avstår jag spel, men känslan säger Mora. Vid vinst kliver man upp på säker mark! Linköping ligger nia och har nog för långt upp till en direktplats till kvartsfinal. Gästernas har dessutom usel form med fem raka nederlag. Mora har vunnit tre av sina fem senaste hemmamatcher och kan vara värda en slant till @2,90.

Färjestad – HV71

Kommentar: En grymt viktig match, som kan gå lite hursomhelst, därav avstår jag spel. Färjestad säkrar mer eller mindre en direktplats till kvartsfinal vid vinst, medan HV71 mer eller mindre måste vinna för att ha chans på en topp-6-placering. Får vi ett tidigt mål i matchen så tror jag på målfest därav kan Ö5,5 vara spelvärt. Känslan säger att hemmalaget vinner. Man är helt enkelt bättre än Jönköpingslaget i år, framför allt på hemmais.

Nu jobbar vi in spelen!

/ Timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s