Stanley Cup – såhär slutar första rundan!

Inatt är det äntligen dags för NHL-slutspelet att dra igång då tre matcher ska spelas:

Pittsburgh – Philadelphia
Winnipeg – Minnesota
Vegas – Los Angeles

Hyfsad start på Stanley Cup-slutspelet där ”slaget om Pennsylvania” (Pittsburgh – Philadelphia) sticker ut lite extra. Jag har nu knåpat ihop hur den första rundan slutar. Jag tror att många favoriter går vidare, men jag har också hittat ett par lag som jag tror skräller sig vidare.

Pittsburgh – Philadephia 4-3 i matcher
Kommentar: Vilken härlig matchserie vi får här. ”Slaget om Pennsylvania” är tillbaka! Pittsburgh slutade endast två poäng före Philadelphia i Eastern Conference. ”Pens”, som vunnit Stanley Cup två år i rad, kommer att slå ut Philadelphia, men Flyers kommer sälja sig dyrt. Det avgörs i en direkt avgörande match.

Winnipeg – Minnesota 2-4 i matcher
Kommentar: Winnipeg svarade för en fantastisk grundserie där man samlade ihop 114 poäng och slutade tvåa i hela NHL. Minnesota hamnade på en fjärdeplats i Western Conference på samma poäng som femman Anaheim och en poäng före sexan San José. Här sticker jag dock ut hakan och tror Minnesota grejar avancemang. Wild har alla ingredienser för att kunna rubba Jets i mitt tycke. Kan man bara tajta till försvaret så kommer Winnipeg få problem här.

Vegas – Los Angeles 2-4 i matcher
Kommentar: Nykomlingen Vegas svarade för en magnifik säsong och slutade på en tredjeplats i Western Conference. Totalt blev man femma i NHL under sin första säsong. Snacka om succé. Här tar dock succén slut. Vegas är så mycket nykomlingar som man kan bli i ett Stanley Cup-slutspel medan Los Angeles är rutinerade i gamet. Kings vet exakt hur man vinner slutspelsmatcher och ett orutinerat Vegas blir inget problem. Los Angeles har dessutom vunnit tre av fem matcher mot Vegas under säsongen.

Boston – Toronto 4-3 i matcher
Kommentar: Den mest ovissa matchserien. Den här kan verkligen sluta hur som helst. Boston blev tvåa i Eastern Conference, en poäng efter ettan Tampa Bay, och Toronto fyra. Jag hoppas innerligt på Toronto, men tyvärr tror jag Boston blir för tunga. Bruins har ett riktigt bra kollektiv som vet hur slutspelshockey ska spelas. Maple Leafs känns något för orutinerat och för tunt för att gå långt i slutspelet redan, men oj vad jag hoppas att jag har fel.

Tampa Bay – New Jersey 2-4 i matcher
Kommentar: Ettan mot åttan i Eastern Conference. Devils gick till slutspel med en poäng mer än nian Florida samtidigt som Lightning vann en poäng före Boston. Matchserien borde bara kunna sluta på ett vis, men jag tror tvärtom. Gillar årets New Jersey. Dom bara kööör! Devils har bara förlorat en av sina nio senaste matcher under ordinarie speltid och det var i grundseriens sista omgång borta mot Washington. Då var Devils redan klara för slutspel. Tampa Bay vann serien med nöd och näppe. Laget vann endast tre av sina sista åtta matcher och det råder ingen tvekan om att New Jersey är det formstarkaste laget i detta möte. Dessutom har Devils tre raka vinster mot Tampa Bay. Nej, här kommer säsongens största skräll.

Washington – Columbus 4-3 i matcher
Kommentar: Mitt älskade Washington mot Columbus. Den här serien blir jämn, men Capitals grejar det i en sjunde avgörande match. Washington avslutade grundserien starkt där man vann åtta av tio matcher. Columbus förlorade tre av sina fyra sista matcher. Ser man till inbördes möten så har Washington vunnit sex av de sju senaste. Det blir annorlunda nu i slutspelet, men Capitals tar sig vidare. I år tror jag faktiskt Washington tar sig hela vägen till Stanley Cup-final.

Nashville – Colorado 4-1 i matcher
Kommentar: Rolig matchserie! Nashville har ett brutalt bra lag i år och vann hela NHL:s grundserie. Det finns inte på kartan att Colorado ska ha en chans här. Någon hemmamatch tar ”Avs”, men det är allt. Avalanche har dessutom ganska dålig form där man endast vann två av sina sju sista grundseriematcher. Ser man till inbördes möten så har ”Preds” tio (!) raka vinster där nio av dessa har kommit under ordinarie speltid. Nashville har dessutom gjort minst fyra mål i samtliga tio matcher förutom en där man ”bara” gjorde tre.

Anaheim – San José 3-4 i matcher
Kommentar: Det här kommer bli en lång och jämn matchserie. Anaheim må vara riktigt formstarkt (fem raka vinster) och Sharks formsvagt (en vinst på dom sex senaste), men jag tror ändå Hajarna krånglar sig vidare. Man har många matchvinnare i truppen som kommer kliva fram och avgöra dom jämna matcherna. Jag blir inte alls förvånad om denna matchserien är den som slutar med flest övertider. San José har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Anaheim.

Mina spel:

  • San José till Stanley Cup-final @12,00 (1/5 units)
  • Washington till Stanley Cup-final @6,50 (2/5)
  • San José Stanley Cup-vinnare @24,00 (1/5)
  • Washington Stanley Cup-vinnare @12,00 (1/5)
  • Nicklas Bäckström ”bästa svenska målgörare” @13,00 (1/5)
  • Joe Pavelski ”slutspelets bästa målgörare” @30,00 (1/5)
  • Alexander Ovechkin ”slutspelets bästa målgörare @13,00 (2/5)
  • Evgeny Kuznetsov ”slutspelets poängkung” @22,00 (1/5)
  • Nicklas Bäckström ”bästa svenska poängplockare” @6,00 (3/5)

—–

Jag tror på en Stanley Cup-final mellan San José – Washington där båda lagen kommer spela långa matchserie fram tills finalen. Därav väljer jag att bara lägga spel på dessa båda lag samt spelare i dessa trupper.

Vad tycker ni om mitt tips? Är jag ute och seglar, eller helt rätt på det? Hur tror ni det slutar? 

/ Timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s