Fotbolls-VM – långtidsspel

Grupperna är synade (tryck här) och slutspelet likaså (tryck här). Här nedan följer en drös med spelförslag (långtidsspel) och dom spel jag själv valt att lägga. Detta inlägg kommer att uppdateras löpande under hela turneringen med eventuella nya långtidsspel och aktuella odds. Med andra ord kan det vara bra att besöka sajten lite då och då för att hålla sig uppdaterad. Det går även bra att följa mig på Twitter (@TimmyRenud). Om man nu vill det förstås. På Twitter kommer ”Dagens VM-trippel”, ”Helgens sju(K)ling” samt ”Dagens VM-singlar” publiceras.

Här har ni mina spelförslag! (Samtliga spel och odds är från Bet365)

Grupp A | Min rangordning: Uruguay, Egypten, Ryssland, Saudiarabien

Spelförslag:

Uruguay vinna gruppen @1,66
Motivering:
Klockrent spel som fungerar som singel till en högre insats alternativt i en dubbel/trippel om man vill ha högre odds och lägre insats. Uruguay har en riktigt bra trupp där man har turneringens bästa anfallspar i Cavani och Suarez. Den duon kommer göra många mål framåt och framför allt i svaga grupp A. Saudiarabien blir en munsbit för detta Uruguay och Ryssland samt Egypten är minst ett, om inte två, nummer för små. Detta spelen är, om inte ett ALL IN-spel, så nästan.

Ryssland missar slutspel @3,00
Motivering: Det här spelet är mer riskabelt, men jag har en känsla av att Ryssland kommer floppa och att Egypten kniper andraplatsen bakom Uruguay. Att Egypten tar sig till slutspel ligger på 2,50 därav är ”Ryssland missa slutspel” till 3,00 betydligt bättre att lägga. Har man is i magen så kan man lajva detta spel efter att Ryssland (förmodligen) slagit Saudiarabien ikväll samt att Uruguay (förmodligen) slår Egypten imorgon. Då lär oddset på att Ryssland ska missa slutspelsfesten höjts REJÄLT.

Saudiarabien sluta sist i gruppen @1,40 (funkar en dubbel/trippel)
Motivering: Saudiarabien har VM:s i särklass sämsta lag på pappret tillsammans med Panama. Att laget skulle komma före något av Uruguay, Ryssland eller Egypten existerar inte i min värld. Man blir sist på noll inspelade poäng. 1,40 är bra i en dubbel/trippel.

Uruguay Ö,6p @2,30
Motivering: Uruguay kommer ta tre poäng mot såväl Saudiarabien som Egypten och då räcker det med minst en poäng mot Ryssland för att spelet ska hitta hem. Det fixar man utan tvekan.  Jag tror man tar fullpott i gruppen!

Uruguay Ö6,5 mål i turneringen @1,83
Motivering: Uruguay har en enkel grupp och har god chans att avancera till kvartsfinal med Cavani och Suarez på topp. Att Uruguay gör sju mål tror jag stenhårt på. 1,83 är ett fint odds. Ärligt talat så tror jag man löser det här spelet i gruppen.

Saudiarabien 0 poäng @2,75
Motivering: Saudiarabien har ett mycket svagt lag och har jag väldigt svårt att se laget ta poäng i någon av gruppspelets tre matcher. Jag tror på tre raka nederlag och att laget slutar på 0 poäng till hela 2,75 är mycket spelvärt.

Uruguay 9 poäng @4,50
Motivering: Uruguay har ett finfint lag på pappret och är i en enkel grupp på förhand. Ryssland, Egypten och Saudiarabien är betydligt svagare än Uruguay. Att Uruguay vinner samtliga matcher ser jag definitivt som en stor möjlighet och det är verkligen värt en slant till hela @4,50!

Grupp B | Min rangordning: Spanien, Portugal, Marocko, Iran

Spelförslag:

Diego Costa Ö2,5 mål @2,00
Motivering: Lite turbulent i Spanien efter att man precis kickat sin tränare, men jag tror det kommer funka bra ändå. Jag tror Spanien går till semifinal och kommer i så fall spela sju matcher och kommer göra många mål i turneringen. Bara i gruppen lär man ösa in en del mål då man bland annat möter Marocko och Iran. Spanjorerna är goda för 10+ mål i turnering och att måltjuven Diego Costa gör minst tre av dom målen är en självklarhet för mig.

Grupp C | Min rangordning: Frankrike, Peru, Danmark, Australien

Spelförslag:

Frankrike vinna gruppen @1,28 (endast spelbar i en säker trippel)
Motivering: Detta spelet kommer gå in till 99 procent säkerhet. Övriga nationer i gruppen är alldeles för dåliga för att ha en chans mot Frankrike. Funkar enbart i en säker trippel då oddset är väldigt lågt.

Peru till slutspel @2,63
Motivering: Peru har visat upp ett fint spel under det senaste året och kommer från 15 (!) raka matcher utan förlust där man slagit nationer som Kroatien, Irland och Skottland med tvåmålsmarginal. Dessutom kryssat hemma mot Colombia och borta mot självaste Argentina. Perus öde kommer avgöras i den första omgången mot Danmark. Oavgjort eller vinst där så fixar man avancemang, om inte blir det tufft. Tycker ändå spelet kan vara värd en slant. Min känsla säger att Danmark floppar. Vill man så kan man faktiskt köra spelet ”1: Frankrike – 2: Peru” till @4,33!

Frankrike Ö,6p @1,53 (funkar i en dubbel/trippel)
Motivering: Frankrike har en väldig lätt grupp (Peru, Danmark och Australien) och har till och med råd med att tappa poäng i en av matcherna för att det här spelet hittar hem. Frankrike löser absolut minst sju poäng. Jag tror på fullpott. Skulle bli mycket förvånad annars.

Frankrike Ö8,5 mål @1,61
Motivering: Frankrike har en enkel grupp och är ett av fyra lag som spelar semifinal enligt mig. Det innebär att man ”bara” behöver göra lite mer än ett mål i snitt, vilket man såklart löser. Bara i gruppen löser man minst sex mål framåt med sin fina offensiv mot gruppens svaga motståndare.

Frankrike 9 poäng @2,62
Motivering: Frankrike kommer jogga hem den här gruppen och hamna på fullpott efter tre raka vinster. Jag skulle bli mycket förvånad annars.

Grupp D | Min rangordning: Argentina, Kroatien, Nigeria, Island

Spelförslag:

Kroatien till slutspel @1,50 (funkar i en dubbel/trippel)
Motivering: Lurig grupp, men känslan säger att Island floppar och Nigeria inte riktigt räcker till mot varken Argentina eller Kroatien. Kroatien har dessutom ett väldigt fint lag på pappret där flera spelare är runt 30-strecket och kommer troligen göra sitt sista världsmästerskap. Det är lite ”nu eller aldrig” för många i laget, vilket kommer ge extra motivation och tändvätska. Kroatien kommer med all säkerhet, enligt mig, ta sig till slutspel.

Island sist i gruppen @2,20 
Motivering: Här tar sagan om Island slut! Man gjorde en enastående prestation i EM för två år sedan och i VM-kvalet till årets världsmästerskap, men nu kommer Island ”ner på jorden”. Övriga nationer är varnade och någon underskattning existerar inte i ett VM. Framför allt inte från rutinerade nationer som Argentina, Kroatien och Nigeria. Den trion är alldeles för bra för att förlora mot Island. Islänningarna kan på sin höjd kriga till sig en poäng mot Nigeria, men mer än så blir det inte. Jag är rätt säker på att Island lämnar världsmästerskapet som jumbo. Jag tror dessutom att man torskar samtliga tre matcher och gör inte ett enda mål framåt.

Island U,2p @2,75
Motivering: Min känsla säger att Island slutar sist och tar inte en enda poäng. När det kommer till det här spelet så har man faktiskt råd att spela ett kryss. Inte lär det ske mot Argentina. Inte mot Kroatien, utan möjligen Nigeria. Oddset på @2,75 är helt klart värt en slant.

Island U2,5 mål @1,90
Motivering: Som jag tidigare nämnt så tror jag inte alls på Island. Faktum är att jag tror att man förlorar samtliga matcher och hamnar på 0 gjorda mål framåt. De är klart att laget kan få en straff mot Kroatien och nicka in en hörna mot Nigeria, men mer än så blir det inte. U2,5 till @1,90 är klockrent enligt mig.

Argentina 9 poäng @3,60
Motivering: Argentina kommer vinna gruppen och har mycket goda chanser till att ta fullpott. Enda laget som kan ställa till det lite är Kroatien, men jag tror ändå Messi och gänget fixar en vinst även där. 3,60 på att Argentina tar fullpott är verkligen värd en slant.

Island 0 poäng @7,00
Motivering: Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag tror sagan om Island tar slut här och nationen lämnar VM med tre raka förluster. Att det sker ger hela @7,00 (!) gånger pengarna. Väldigt värt en slant på det spelet.

Grupp E | Min rangordning: Brasilien, Serbien, Schweiz, Costa Rica

Spelförslag:

Jesus (17,00) eller Neymar (9,00) vinna skytteligan
Motivering: Enligt min kalkyl gör Brasilien flest mål i mästerskapet (18 stycken) och således ”bör” en brasiliansk spelare vinna skytteligan. Tyskland, Frankrike, Spanien och Belgien kommer också göra mycket mål, men de nationerna tror jag kommer sprida ut sina målskyttar betydligt mer än vad Brasilien kommer göra. Jag har en känsla av att Jesus kommer bli VM-turneringens stora utropstecken och dominera från början till slut. Man får hela 17 (!) gånger pengarna på anfallaren, vilket för mig är mycket spelvärt.

Brasilien vinna gruppen @1,28 (endast spelbar i en säker trippel)
Motivering: Samma som Frankrike-spelet ovan. Kommer att sitta till 99 procent säkerhet. Övriga nationer i gruppen kan inte mäta sig med Brasilien som kommer gå all-in från start. Funkar enbart i en säker trippel då oddset är alldeles för lågt.

Serbien ut i åttondelsfinal @3,00
Motivering: Här kommer det bli en hård kamp mellan Serbien och Schweiz om vilket lag som tar sig till åttondelsfinal. Jag håller dock nationen lite högre och chansar på att man slutar tvåa bakom Brasilien. Blir så fallet så ställs man högst troligen mot Tyskland i åttondelsfinalen och där tar äventyret slut. Att Serbien tar sig till slutspel ger 2,20, men att dom åker ut i åttondelsfinalen ger 3,00. Tar Serbien sig till slutspel så kommer man med största sannolikhet att ryka direkt därav är det, såklart, mycket klokare att spela ”Serbien ut i åttondelsfinal” till @3,00.

Brasilien flest mål i VM @5,50
Motivering: Brasilien har en mycket lätt grupp där man har potential att smälla in 8-10 bollar. Jag har tippat Brasilien som en av två finalister, vilket betyder att man är ett av fyra lag som kommer spela sju matcher istället för fem, fyra eller tre. Det ökar såklart lagets möjligheter radikalt till att spela hem det här spelet. Brasilien har dessutom en sprudlande offensiv med Neymar och Jesus i spetsen.

Brasilien & Tyskland i final @12,00
Motivering: Mitt tips är att Brasilien och Tyskland gör upp i VM-final och det är klart det spelet ska få en slant. Båda lagen har busenkla grupper och kommer få en enkel åttondelsfinal. Allvaret börjar således först i kvartsfinalen, men båda lagen har exakt vad som krävs för att ta sig till final. Vinner båda nationerna sina respektive grupper (vilket man kommer göra till 99 procents säkerhet) så kommer nationerna inte kunna mötas förrän tidigast i en VM-final.

Tyskland vinner VM – Jesus skytteligan @101,00 
Motivering: Jag tror Tyskland vinner VM och Jesus vinner skytteligan. Den kombon måste ju testas till hela 101,00 gånger pengarna!

Neymar Ö3,5 mål @1,90
Motivering: Eftersom jag tror att Brasilien spelar final och gör flest mål i turnering (18) så är detta spelet klockrent. Jag tror Neymar och Jesus kommer ösa in mål framåt.

Jesus Ö2,5 mål @1,66
Motivering: Eftersom jag tror att Brasilien spelar final och gör flest mål i turnering (18) så är detta spelet klockrent. Jag tror Neymar och Jesus kommer ösa in mål framåt.

Brasilien 9 poäng @2,25
Motivering: Vad är det jag ser? Hela 2,20 på att Brasilien slår Schweiz, Serbien och Costa Rica? Ja, tack. Den tar vi!

Grupp F | Min rangordning: Tyskland, Mexiko, Sverige, Sydkorea

Spelförslag:

Tyskland Ö,6p @1,57 (funkar perfekt i en dubbel/trippel)
Motivering: Det som krävs för att detta spelet ska gå in är minst två tyska vinster samt en oavgjord match. Det finns inte på kartan att man förlorar en match i den här gruppen och definitivt inte att man tappar poäng i mer än en match. Jag är säker på att man går rent, men vill man ”säkra upp” så funkar detta spelet bra i en dubbel/trippel.

Tyskland vinna gruppen @1,33 (endast spelbar i en säker trippel=
Motivering: Samma motivering som Brasilien och Frankrike-spelen ovan. Tyskland kommer vinna gruppen då övriga nationer är alldeles försvaga. 1,33 är ett väldigt lågt odds, men funkar i en säker trippel.

Tyskland vinner VM @5,50
Motivering: Tyskland är Tyskland och gör ytterst sällan en dålig match. Man har en lätt grupp som man enkelt kommer ta sig vidare ifrån. Därefter kommer man få ett ”enkelt” motstånd i åttondelsfinalen (Serbien enligt mitt tips) och således en mycket behaglig resa fram till kvartsfinalen. Väl där blir det tuffare motstånd, men Tyskland har ALLT som behövs för att ta sig vidare och till slut vinna mästerskapet. Lysande målvakt, klockrent försvar, perfekt mittfält och målglada anfallare. Jag vill påstå att det endast finns två nationer som kan ställa till det för Tyskland. Den ena är Frankrike och den andra är Brasilien, men nej. Tyskarna tar hem mästerskapet!

Sverige missar slutspel @1,57
Motivering: Sorry Sverige, men det här blir ett mästerskap som man helst bara vill glömma. Sverige inleder mot Sydkorea och MÅSTE vinna för att ha chans till avancemang. Vid oavgjort eller förlust är det helt kört. Jag tror man kan gneta till sig en 1-0-vinst, men det kommer ändå inte räcka, trots att chansen såklart finns. Tyskland kommer mangla allt i sin väg och Mexiko är en klass bättre än Sverige. Oddset på att Sverige missar slutspel till 1,57 är klockrent att använda i en dubbel. Kanske tillsammans med ”Kroatien till slutspel” @1,50?

1: Tyskland – 2: Mexiko @2,87 (ALL IN-spel)
Motivering: ”Mexiko till slutspel” finns till @1,90 och ”Mexiko åka ut i åttondelsfinalen” finns till @2,70, men stryk dom direkt. Spelet ni ska lägga är ”1: Tyskland – 2: Mexiko” till hela 2,87! Det här spelet är för mig så klockrent och ett ALL IN-spel. Tyskland kommer vinna gruppen och Sverige samt Sydkorea är försvaga för att rå på Mexiko om andraplatsen. Här är det bara till att lasta in för min del!

Brasilien & Tyskland i final @12,00
Motivering: Mitt tips är att Brasilien och Tyskland gör upp i VM-final och det är klart det spelet ska få en slant. Båda lagen har busenkla grupper och kommer få en enkel åttondelsfinal. Allvaret börjar således först i kvartsfinalen, men båda lagen har exakt vad som krävs för att ta sig till final. Vinner båda nationerna sina respektive grupper (vilket man kommer göra till 99 procents säkerhet) så kommer nationerna inte kunna mötas förrän tidigast i en VM-final.

Tyskland Ö9,5 mål @1,90
Motivering: Tyskland spelar i en lätt grupp med Mexiko, Sverige och Sydkorea. Bara i gruppspelet tror jag laget gör minst 6-7 mål. Jag har satt Tyskland som vinnare av hela mästerskapet vilket innebär att man spelar fyra matcher till i årets VM-turnering där man vinner samtliga matcher. Om tyskarna bara skulle vinna samtliga slutspelsmatcher med 1-0 så går spelet in om laget gör minst sex mål i gruppen. Suveränt spel till 1,90 i mitt tycke.

Sverige U3,5 mål @1,66 (Går att singla, men funkar bra i en dubbel/trippel)
Motivering: Jag tror att Sverige missar slutspel och kommer således bara spela tre VM-matcher. Sverige har dessutom inte gjort mål på tre raka matcher mot nationer som Peru, Danmark och Rumänien. Lägg därtill att Sverige gjort tre mål på de sju senaste matcherna. Att man skulle göra fyra mål på Tyskland, Mexiko och Sydkorea finns inte i min bok.

Tyskland vinner VM – Jesus skytteligan @101,00 
Motivering: Jag tror Tyskland vinner VM och Jesus vinner skytteligan. Den kombon måste ju testas till hela 101,00 gånger pengarna!

Tyskland 9 poäng @2,80
Motivering: För mig är det en självklarhet att Tyskland slår Sydkorea, Sverige och Mexiko. Hur skulle det kunna bli en annan utväg? Och detta får vi smått otroliga 2,80 för! Det här spelet gillar jag skarpt.

Grupp G | Belgien, England, Tunisien, Panama

Spelförslag:

Belgien ut i kvartsfinal @3,25
Motivering: Oavsett om Belgien slutar etta eller tvåa i gruppen (troligen etta) så kommer man ställas mot ettan eller tvåan i grupp H (Polen, Colombia, Senegal, Japan). Vilken nation man än ställs mot i åttondelsfinalen så kommer man avancera till kvartsfinal. Väl där kommer högst troligen Brasilien eller Tyskland stå för motståndet (Båda nationerna vinner högst troligen sin grupp och kommer få lätt motstånd i åttondelsfinalen -Serbien och Mexiko enligt min beräkning). Visst kommer Belgien kunna ge såväl Brasilien som Tyskland en match, men att slå ut dom? Nej, det gör man inte. Oddset på 3,25 är värt en slant!

Belgien Ö8,5 mål @2,20
Motivering: Belgiens offensiv är brutal! Saken blir inte sämre av att man ställs mot turneringens sämsta lag (?) Panama och Tunisien i gruppen. Bara på dom två matcherna tror jag att man kan peta in 5-6 bollar. Sedan har man England kvar att möta innan slutspelet drar igång där Belgien kommer få ett passande motstånd och således ha goda möjligheter att avancera till kvartsfinal. Räknar man bort 0-0-matchen mot Portugal så har Belgien gjort hela elva mål framåt på sina tre senaste landskamper. Det vittnar om en hyfsad offensiv. Detta spelet är lätt värd en slant.

Lukaku Ö2,5 mål @1,66
Motivering: Belgien kommer gå till minst kvartsfinal och möter nationer som Panama och Tunisien i gruppen, där dom kommer göra många mål. Jag tror Belgien gör 10+ mål och Lukaku kommer definitivt hänga dit tre av dom.

Grupp H | Polen, Colombia, Senegal, Japan

Spelförslag:

Grupp med flest gjorda mål @9.00
Motivering: Svårt att hitta bra spel här då gruppen är väldig jämn och oviss på förhand. Jag tror dock att denna gruppen kommer innehålla flest mål och därför kan det spelet vara värt en liten slant till @9,00! Känns lite som att samtliga nationer kommer tuta och köra eftersom samtliga har en rimlig chans att ta hem gruppvinsten, men man kan lika gärna sluta sist. Dessutom finns det fina offensiva kvaliteter i lagen, men lite sämre defensiv. SvenskaSpel erbjuder t.ex. endast 4,75 på detta spel!

Mina lagda långtidsspel:

Singlar: 

Uruguay 9 poäng @4,50 (1 units)

Uruguay Ö6,5 mål @1,83 (2 units)

Saudiarabien 0 poäng @2,75 (2 units)

Diego Costa Ö2,5 mål @2,00 (3 units)

Peru till slutspel @2,63 (1,5 units)

Frankrike 9 poäng @2,62 (2 units)

Island U,2p @2,75 (2 units)

Island 0 poäng @7,00 (1 units)

Argentina 9 poäng @3,50 (1,5 units)

Serbien ut i åttondelsfinal @3,00 (1 units)

Brasilien 9 poäng @2,25 (3 units)

1: Tyskland 2: Mexiko @2,87 (5 units – ALL IN-spel)

Tyskland 9 poäng @2,80 (5 units – ALL IN-spel)

Belgien ut i kvartsfinal @3,25 (1,5 units)

Grupp med flest gjorda mål – Grupp G @9,00 (1 units)

Jesus vinna skytteligan @17,00 (1 units)

Neymar vinna skytteligan @9,00 (1 units)

Brasilien flest mål i VM @5,50 (1 units)

Tyskland vinna VM @5,50 (1 units)

VM-final: Brasilien – Tyskland @12,00 (1 units)

Tyskland vinner VM – Jesus skytteligan @101,00 (1 units)

Dubblar: 

Uruguay vinna gruppen+Kroatien till slutspel @2,49 (2 units)

Frankrike Ö 6 poäng+Tyskland Ö 6 poäng @2,40 (5 units – ALL IN-spel)

Sverige missa slutspel+Jesus Ö2,5 mål @2,62 (2 units)

Tripplar:

Brasilien+Frankrike+Tyskland vinna sina grupper @2,20 (5 units ALL IN-spel)

Islands sist i gruppen+Sverige U3,5 mål+Belgien Ö8,5 mål @7,44 (1,5 units)

Tyskland Ö9,5 mål+Neymar Ö3,5 mål+Lukaku Ö2,5 mål @5,99 (1,5 units)

LYCKA TILL VID RYGG!

/ Timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s