Endast ett av tre SHL-lag vinner i afton

I kväll fortsätter tävlingsmatcherna i Champions Hockey League. Tio nya matcher ska spelas där tre nya svenska lag träder in i turneringen. Först ut är huvudstadslaget Djurgården som ställs mot tjeckiska Trinec på bortaplan med matchstart 17:30. En timme senare öppnar Malmö Arena sina portar för CHL-hockey när Redhawks premiärspelar mot finska TPS och 19:45 släpps pucken i Italien där fjolårets SM-finalist, Skellefteå, tar sig an mästarlaget Bolzano. Hur går det då för våra svenska lag i afton? Jag tror mig veta svaret.

Trinec – Djurgården | 17:30

Djurgården är det bättre laget i grunden, men störs av en del skador inför kvällens möte mot Trinec. Tjeckerna ska absolut inte underskattas. Under fjolårssäsongen tog man sig hela vägen till CHL-semifinal och är ett svårtuggat lag att möta, främst på hemmaplan. Trinec kommer från tre raka segrar inför kvällens premiärmatch. Det ska även tilläggas att tjeckerna endast släppt in två mål på dessa. Djurgården har spelat tre träningsmatcher i augusti där det blivit vinst i två. Senast föll man dock med uddamålet mot SHL-konkurrenten Linköping.

Min känsla säger att det blir en fysisk och målsnål match i afton. Det kan mycket väl bli förlängning och straffar som får skilja lagen åt. Jag tror på 2-2 efter ordinarie speltid där Trinec sedan går vinnare ur striden. Trinec ML, kryss i matchen och U4,5 mål (ordinarie speltid) är mina rekommendationer till spel.

Malmö – TPS | 18:30

Det här är en lurig match. Malmö är ett mer fysiskt och hårt jobbande lag i år som lagt mycket fokus på defensiven i sommar. Skånelaget har bara spelat två träningsmatcher under sommaren där den senaste spelades för över två veckor sedan. TPS har spelat tre försäsongsmatcher där man så sent som förra veckan mötte Växjö.

Jag har en känsla av att Malmö får det tufft i afton. Matchtempot lär saknas, sen missar backbjässen Niklas Arell, nyförvärvet och tilltänkte toppcentern, Emil Molin, samt rutinerade och viktiga Henrik Hetta matchen.

TPS har ett mycket rutinerat lag med spelare som Henrik Haukeland i mål, backarna Ilkka Heikkinen och Joe Piskula samt en forwardsuppsättning med spelare som danske Patrick Bjorkstrand, amerikanen Zach Budish, Malmö-bekante Ilari Filppula och NHL-meriterade lagkaptenen Lauri Korpikoski med flera.

Det mesta pekar på en målsnål historia där TPS:s spetsspelare kommer avgöra matchen till gästernas fördel. Jag tror att finländarna vinner med 3-1 och därmed är den raka tvåan på TPS till hela 2,55 mycket spelvärt i mitt tycke.

Bolzano – Skellefteå | 19:45

Sist ut, av dom svenska lagen, i kväll är Skellefteå som gästar italienska Bolzano. Bolzano håller till i den österrikiska ligan och skrällvann guldet i våras. Laget slutade på en åttondeplats i grundserien, men gick senare hela vägen till final och vann mästerskapet. Skaplig bedrift av italienarna.

Nu väntar en ny säsong och man möter direkt tuffast tänkbara motstånd i form av SM-finalisten Skellefteå. Skellefteå har som vanligt tappat flera spelar, men, i vanlig ordning, fyllt på med nya intressanta spelare. Skellefteå gör sällan en dålig match och kommer såklart gasa på direkt för tre poäng.

Bolzano ska dock inte underskattas, men Skellefteå ska vinna denna typen av matcher alla dagar i veckan. Skellefteå är ett betydligt bättre lag i grunden och har oerhört mycket SHL, CHL, NHL, VM, OS, KHL och AHL-rutin i truppen.

Skellefteå vinner klart med, låt oss säg, 5-2. Skellefteå hcp -1,5 ger fina 1,72 och är utan tvekan värd en slant för mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s