Spelförslag 31/1

Gårdagen slutade med +8u och under natten som precis passerade blev det ynka +0,21u. Inte mycket, men allt plus är bra såklart. Idag finns det en hel del intressanta matcher där SHL bland annat bjuder på sex härliga fajter. 

Barys Astana – SKA St. Petersburg

Kommentar: Barys Astana har svarat för en finfin säsong och ligger trea i Eastern Conference med 75 inspelade poäng på kontot. Dagens motståndare, SKA St. Petersburg, toppar hela KHL med 89 inspelade poäng på 53 matcher. Barys Astana ska absolut inte underskattas i år, men gästerna är både ett och två nummer för stora och kommer SKA St. Petersburg bara upp i normal standard i eftermiddag så ska det innebära vinst. Barys Astana har förlorat 4/8 senaste matcherna samtidigt som SKA St. Petersburg har fem raka vinster. Lägg därtill att Barys Astana inte vunnit en hemmamatch under ordinarie speltid på de fyra senaste försöken. SKA St. Petersburg har däremot varit fullkomligen fenomenala på resande fot. Inför dagens match har man en segersvit på elva (!) matcher på bortais. De fyra senaste bortamatcherna har dessutom kommit mot toppmotstånd: Metallurg (3-1), Yaroslavl (4-0), Yekaterinburg (6-0) och Jokerit (4-1). Bestämmer SKA St. Petersburg sig för att vinna idag, vilket jag tror då nytt toppmotstånd väntar, så gör man det också. Rak seger ger 1,61 och funkar bra i en dubbel/trippel medan SKA St. Petersburg -1,5 ger fina 2,10. Det är ett spel jag kommer att testa!

Vitebsk – Lokomotiv Orsha

Kommentar: Vitryska högstaligan i hockey. Lokomotiv Orsha leder serien med 79 poäng på 34 matcher och Vitebsk ligger sist med blott 22 inspelade poäng. Lokomotiv Orsha är +76 i målskillnad och Vitebsk -52. Matchen ska således bara kunna sluta på ett sätt – med bortavinst. Jag tror dessutom att Vitebsk blir överkörda och måste testa oddset på Lokomotiv Orsha -2,5 till 1,85. Vitebsk har sex raka förluster medan Lokomotiv Orsha har vunnit 11/12 senaste matcher där hela nio av matcherna har slutat med en tremålsvinst eller mera. Dessutom har Lokomtiv Orsha vunnit samtliga matcher mot Vitebsk (5 stycken) historiskt sett och har tre raka inbördes vinster med 3+ mål.

Sarpsborg – Stavanger

Kommentar: Stavanger är det klart bättre laget i grunden och när Coolbet erbjuder hela 2,05 på den raka tvåan måste det testas. De flesta bolagen har odds mellan 1,80-1,90 på Stavanger i kväll. Stavanger föll förvisso senast med hela 1-6 mot Frisk Asker, men jag väljer att vända det till något positivt till kvällens bortamatch. Oilers kommer garanterat vara extra fokuserat och disciplinerat för att studsa tillbaka direkt. Stavanger, som ligger tvåa, börjar också känna flåset i nacken från Storhamar och Lillehammer som ligger precis bakom i tabellen. Sarpsborg är dessutom formsvagt för tillfället och har bara vunnit en av sina fem senaste matcher. Inbördes så har Stavanger vunnit 4/5 senaste matcherna mot Sarpsborg. Nej, som sagt. Till det oddset Coolbet erbjuder så måste vi testa tvåan.

Färjestad – Örebro 

Kommentar: Kort och gott så är Färjestad helt klart det bättre laget av dom här två. Det skiljer också 20 poäng och nio tabellplaceringar lagen emellan. Svenska Spel erbjuder hela 1,86 på FBK som dessutom spelar på hemmaplan. Det oddset är lite för högt i mitt tycke och kommer att testas. Färjestad har vunnit 4/6 senaste matcher medan Örebro endast mäktat med två vinster på sina sju senaste fajter. Färjestad föll i sin senaste hemmamatch, men dessförinnan hade man tolv raka hemmamatcher med poäng varav tio slutade med vinst. Örebro kommer från tre raka bortaförluster och har endast tagit en (!) ordinarie vinst på sina 17 senaste bortamatcher. Det här ”ska” bara kunna sluta på ett sätt.

Mora – HV71

Kommentar: Mora tog en fin skalp senast då man bortaslog Brynäs med 4-1, men dessförinnan såg det inget vidare ut då man föll mot Malmö med 1-5 och mot tabelljumbon Timrå, på hemmaplan, med hela 0-5! Kvällens motståndare, HV71, är rejält formtoppade och kommer med tre raka trepoängare i bagaget inför kvällens match. Senast besegrade man Timrå med hela 7-1 (!) och matchen innan tvålade man dit rivalen Växjö med 4-2. Jönköpingslaget trivs dessutom på bortaplan där man vunnit 4/5 senaste bortamatcherna och tagit poäng i 10/11 senaste matcherna på resande fot. HV71-vinst ger 1,98 och det testar jag. Underskattning är det enda som kan hota HV71 i afton.

Rögle – Växjö 

Kommentar: Två formsvaga lag gör upp i Lindab Arena i afton. Rögle har endast mäktat med två vinster på sina senaste sex matcher och Växjö kommer med fem raka nederlag i bagaget. Det har gjort att lagen ligger nia och tia i tabellen där Lakers endast är tre poäng före Rögle. Växjö är det bättre laget i grunden och bör veta vad som krävs för att vinna den här typen av viktiga matcher. Inte minst med tanke på att serien börjar dra ihop sig och chansen finns att Lakers sjunker ännu djupare i tabellen vid ett par förluster till. Växjö-vinst hos Coolbet ger hela 2,67 och måste såklart testas. På de flesta andra sajterna så ligger Lakers runt 2,45. Växjö brukar dessutom trivas bra mot Rögle och har vunnit hela 13 av de 15 senaste inbördes mötena lagen emellan. Rögle har dessutom förlorat tre raka hemmamatcher.

Girona – Real Madrid

Kommentar: Jag vet, det är inte samma Real Madrid den här säsongen, det är cupspel och man vann första matchen med 4-2, MEN jag tror Real Madrid löser en seger i kväll ändå. De står dessutom i fina 1,77 x pengarna. Real Madrid har vunnit 5/6 senaste matcher där man bland annat slagit Real Betis och Espanyol borta samt Sevilla klart hemma. Girona måste vinna matchen i kväll med två mål för att tvinga fram en förlängning. Att hemmalaget måste gå framåt kommer öppna upp för många kontringar bakåt. Det i sin tur bör leda till, med tanke på vilken kvalitet Real Madrid-spelarna besitter, ett par mål i baken. Skulle Real Madrid ta ledningen i matchen kommer luften gå ur Girona helt och hållet. Griona har dessutom tio raka matcher utan vinst. Inte mycket som tyder på att dom skulle bryta den tråkiga sviten i kväll mot självaste Real Madrid.

Inter – Lazio 

Kommentar: Alltid speciella matcher när de här båda lagen gör upp. Mycket känslor och oftast underhållande matcher. Svenska Spel erbjuder 1,84 på Ö2,5 mål i matchen. På vissa bolag är det spelet nere i 1,70-1,75. Jag kan inget annat än att testa Ö2,5 till det oddset. 9 av de 11 senaste mötena lagen emellan har linan gått in. Det ska även tilläggas att det är en cupmatch och dom brukar kunna sluta mer målrikt än seriematcher. Fokuset brukar inte vara helt 100. Igår slog t.ex. Fiorentina Roma med 7-1 (!) och Atalanta Juventus med 3-0.

SKA St. Petersburg -1,5 @2,10 (2,5u) | Bet365
Lokomotiv Orsha -2,5 @1,85 (2u) | Bet365
Stavanger rak @2,05 (2,5u) | Coolbet
Färjestad rak @1,86 (3,5u) | Svenska Spel
HV71 rak @1,98 (3u) | Coolbet
Växjö rak @2,67 (2u) | Coolbet
Real Madrid @1,77 (3u) | Coolbet
Inter – Lazio Ö2,5 @1,84 (2,5u) | Svenska Spel

Lycka till med era spel, vänner!

/ Timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s