Speltips – 6 februari

Gårdagen slutade +/-0. Idag laddar vi om för en ny bettingdag där vi går för plus, såklart. Blir mycket fokus på hockey och framför allt HockeyAllsvenskan. Självklart blir det även ett spel på El Clasico.

Jukurit – Lukko – 17.30

Kommentar: Finsk hockey. Lukko ligger sexa med 74 poäng och Jukurit näst sist med 52 poäng på kontot. Lukko behöver poäng för att säkra en topp 6-plats inför det kommande slutspelet medan Jukurits säsong mer eller mindre är över. Lukko är det bättre laget i grunden och bör vara mer motiverade i eftermiddag. Jukurit är dessutom seriens näst sämsta lag på hemmaplan medan Lukko är seriens fjärde bästa lag på resande fot. Jukurit har endast vunnit 1/6 senaste matcher och har fyra raka förluster på hemmaplan. Lukko har tre raka vinster och har vunnit 6/9 senaste bortamatcher. Lukko ML plockas till fina 1,75. 

 

Almtuna – AIK – 19.00

Kommentar: AIK sprudlar av självförtroende och spelglädje just nu. AIK har vunnit sex av sina sju senaste matcher där man gjort otroliga 38 mål (!) framåt. Det är ett snitt på 5,43 mål/match. Med tanke på serieledarnas form och målsnitt så testas AIK rak till 1,85 och AIK Ö3,5 ML till hela 2,28. Man ställs dessutom mot bottenlaget och formsvaga Almtuna. Nu vann Almtuna förvisso senast, men innan dess föll man i sju raka matcher. Inget tyder på att Almtuna besegrar AIK i afton.

Björklöven – Leksand -19.00

Kommentar: Det är alltid tufft att vara bortalag i Umeå när Björklöven spelar. Hemmalaget är favoriter, men lite väl stora i mitt tycke. ”Löven” föll senast mot AIK med 2-7 och inkasserade därmed sin fjärde förlust på de sju senaste matcherna och åttonde på de tolv senaste. Björklöven har endast vunnit 2/5 senaste hemmamatcher. Leksand däremot är pånyttfödda. Dalmasarna har fem raka segrar och sju vinster på de åtta senaste. De fyra senaste vinsterna har dessutom kommit efter ordinarie speltid där den mest meriterande vinsten kom borta mot Oskarshamn (1-2). Leksand har även tre raka segrar på bortais inför kvällens match. Som sagt, Björklöven borta är ingen lätt match, men får man formstarka Leksand till 2,70 och ML till 2,07 så måste man testa.

Enköping – Östersund – 19.00

Kommentar: Division 1-hockey! Östersund står i hela 1,70, vilket jag inte riktigt kan förstå? Östersund leder serien med 31 inspelade poäng på 13 matcher medan Enköping ligger näst sist med endast åtta poäng på 13 matcher. Enköping är hela sju poäng före jumbon Vännäs, som bara har tagit en poäng, med fem omgångar kvar. Enköping har således ingenting att spela för. Östersund ligger, som tidigare nämnt, etta i tabellen, men har samma poäng som tvåan Boden. Östersund kommer självklart gå för att bibehålla serieledningen och ska man vinna serien så krävs det tre poäng i denna typen av matcher. Enköping har hela åtta förluster i rad. Östersund har tre raka vinster och 14 vinster på de 16 senaste matcherna. Jag skulle bli mycket förvånad om Östersund inte tar tre poäng i kväll. Då krävs det en rejäl underskattning av gästerna.

Barcelona – Real Madrid – 21.00

Kommentar: Här väljer jag att rygga min gode vän @Polettregn (tryck för att följa honom)! Precis som @Polettregn skriver så har 6/8 senaste El Clasico-matcherna slutat med U6,5 kort. Det spelet står i hela 2,00 x pengarna i kväll! Måste såklart synas. Det ska även tilläggas att det är ett El Clasico i den spanska cupen som dessutom är det första av två möten – i semifinal. Det lär inte vara 100 procent fokus på den här matchen direkt, inte minst med tanke på att det är viktiga matcher i ligan och Champions League framöver. Jag hoppas på en rätt avslagen match där båda lagen nöjer sig med ett kryss och relativt schysst spel.

Kvällens spel:

AIK rak @1,85 (3u) – Betsson

AIK Ö3,5 @2,28 (1,5u) – Betsson

Leksand rak @2,70 (1,5u) – Betsson

Leksand ML @2,07 (2u) – Betsson

Östersund rak @1,70 (2,5u) – Bet365

Lukko ML @1,75 (2,5u) – Svenska Spel

Barcelona – Real Madrid U6,5 kort @2,00 (2u) – Bet365

Jag kommer även publicera en ”säker” trippel och en HÖGODDSARE innan mörkret faller in. Därefter tar vi också tag i de två NHL-matcherna i natt, såklart. 

Lycka till med era spel i kväll!

/ Timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s