Nattens NHL – 8/2

Wow. Vilken natt vi fick! 5/7 spel hittade hem och vi slutade på +7,76 units! Detta mycket tack vare NY Rangers som vände 1-3 till vinst med 4-3 SO. NY Rangers spelade för övrigt väldigt bra i matchen och segern var rättvis.

Hela 14 matcher väntar i natt. 28 av NHL:s 31 lag kommer alltså spela om några timmar. Häftigt! Jag tycker dock att samtliga matcher känns väldigt öppna och svårbedömda. Tampa Bay är den enda matchen som känns ”klar”, men Blues ska inte underskattas. Jag ska vara ärlig och säg att jag har lite dålig feeling för nattens matcher, därav mycket skottspel.

Philadelphia – Los Angeles

Kommentar: Philadelphia går som tåget och har åtta (!) raka segrar inför kvällens hemmamatch mot Los Angeles. Kings har en tung säsong och ligger sist i Western Conference, men har spelat upp sig på slutet via tre vinster på de fyra senaste. Kings har vunnit fem av de sju senaste inbördes mötena mot Philadelphia och sex av de sju senaste i just Philadelphia. Funderar på Los Angeles ML till 2,40. Någon gång måste ”Philly” förlora och varför inte genom underskattning mot jumbon Kings? U5,5, till 1,92, kan vara värt en slant. De tolv (!) senaste mötena i Philadelphia har slutat med fem mål eller färre. Det är en mycket anmärkningsvärd siffra.

Buffalo – Carolina 

Kommentar: Väldigt oviss match. Buffalo har endast vunnit en match under ordinarie speltid på de nio senaste försöken. Carolina slog Pittsburgh borta senast med 4-0 och har vunnit 3/4 senaste. Carolina har dessutom nio (!) raka segrar mot Buffalo. Är det någon vinnare man ska spela i matchen så är det Carolina till 2,40. De får en slant av mig.

Washington – Colorado 

Kommentar: Jag brukar kunna läsa av mitt Washington bra, men nu vet jag verkligen inte alls vart dom står. Det känns som ”Caps” är på rätt väg, vilket två vinster på de tre senaste bevittnar om. Coloardo å sin tur har hög högstanivå, men väldigt låg lägstanivå. Just nu har Avalanche fyra raka förluster (alla på hemmaplan) där man släppt in hela 20 (!) mål. Fokus på defensiven i natt där bortaspelet passar? Nej, jag avstår spel här.

Florida – Pittsburgh

Kommentar: Plattmatch av Pittsburgh senast då man föll med 0-4 hemma mot Carolina. Lär vara uppretat och revanschsugna i natt. Möter ett Florida som har två förluster på de tre senaste (båda förlusterna på hemmaplan). Penguins har endast vunnit en av sina fem senaste bortamatcher, men jag tror ändå på gästerna i kväll. Det är dags att börja ta tvåpoängare och avancera uppåt i tabellen. Slutspelet närmar sig. Rent historiskt har Pittsburgh haft det lätt för Florida på slutet. Kvällens bortalag har vunnit 6/7 senaste inbördes mötena (alla efter ordinarie speltid). Pittsburgh, till 2,25, kan vara värt en slant. Kris Letang Ö2,5 skott till 2,10 får en slant. Backen är den i laget som skjutit flest skott på mål och lär få utrymme i natt.

New Jersey – NY Islanders

Kommentar: Spännande derby! New Jersey är inget vidare och har förlorat 5/7 senaste. NY Islanders har gjort en mycket fin säsong, men har haft det tuffare på slutet med tre förluster på de fyra senaste. Omöjligt att sia om hur denna matchen slutar så hoppar spel här.

Tampa Bay – St.Louis

Kommentar: Här får Tampa Bay tipset! Seriens överlägset bästa lag poängmässigt. Lightning är t.ex. hela 29 poäng före Blues. Tampa Bay föll senast hemma mot Vegas med 2-3 SO efter att ha tappat en 2-0-ledning. Den förlusten lär St.Louis få sota för i natt. St.Louis är dock formstarkt och kommer med tre raka bortasegrar i bagaget inför denna matchen. Jag har dock svårt att se laget rubba ett retat Tampa Bay. Lightning har vunnit de tre senaste mötena mot St.Louis. Dags för fjärde raka också. Tampa Bay-vinst ger 1,95, vilket är taget. Jag har även en känsla för en hel del mål inatt och då kan Ö5,5 till 1,75 vara värd en slant.

Montréal – Winnipeg 

Kommentar: Återigen en lurig match. Jag har ändå en känsla för Montréal och provar hemmavinst ML till 2,00. Montréal har vunnit 7/9 senaste samtidigt som Winnipeg har torskat 4/6 på bortaplan. Blake Wheeler Ö2,5 skott har suttit i elva (!) raka matcher. Klart vi spelar för en tolfte också. Betsson och Betway har dock ändrat linorna till 3,0. Pengarna tillbaka vid tre skott alltså. Betsson ger bäst (1,78). Unibet har Ö2,5, men till 1,68. Jag kör på Betssons Ö3,0 till 1,78. Den har trots allt gått in i 7/11 senaste och pengarna tillbaka vid övriga fyra tillfällen.

Detroit – Vegas 

Kommentar: Detroit har tre raka vinster och Vegas endast en vinst på sina fem senaste. Vegas är storfavorit att vinna i natt, men jag vågar inte tro på fjolårets succélag. Snarare Red Wings ML till 2,38, men jag avstå. Jag testar istället Athanasiou Ö2,5 skott till 1,85.

Ottawa – Anaheim

Kommentar: Två lag som verkligen inte är bra för stunden. Båda lagen kommer med fem raka förluster inför nattens match. Brukar bli målsnålt och mycket kryss när dessa båda lagen möts. Jag vågar inte röra något matchspel här utan riktar in mig på skottspel. Bobby Ryan Ö2,5 skott testas till 2,32. Han möter trots allt sin gamla klubb, som dessutom brukar släppa till väldigt mycket skott. Ryan har dessutom löst linan i sex av de sju senaste matcherna.

Nashville – Dallas 

Kommentar: Nästa luriga match! Nashville har vunnit 4/5 senaste och Dallas har fem segrar i rad. Predators är stora favoriter att vinna inatt, vilket jag också tror man gör. Stars må vara i riktigt bra form, men laget är Western Conference sämsta lag, poängmässigt, på resande fot. Det talar, såklart, emot Dallas. Trots det vågar jag inte köra något matchodds. Jag testar istället Radulov Ö2,5 skott till 1,85. Det spelet har gått in 3/4 senaste.

Minnesota – Edmonton

Kommentar: Minnesota är inte bra för stunden, men det är verkligen inte Edmonton heller. Wild har tre raka förluster och Oilers sex raka nederlag. Jag vågar inte röra något matchodds här. Jag tror dock på en hel del mål och lägger Ö5,5 till 1,85. Linan har gått över i 4/5 senaste matcherna för Minnesota och 5/6 senaste för Edmonton. Draisaitl Ö2,5 skott testas också till 1,72. Tysken har löst linan i fyra raka matcher och 7/8 senaste.

Chicago – Vancouver 

Kommentar: Pånyttfödda Chicago, som har slutspelsvittring, mot unga, roliga Vancouver, som innehar den sista slutspelsplatsen. Den här matchen kan bli häftigt! Jag tror Patrick Kane och Jonathan Toews har bestämt sig för att göra något bra av den här säsongen. Chicago är dessutom bara tre poäng bakom Vancouver och vill minska det gapet. Det är stor skillnad på en poäng ifrån en slutspelsplats och fem när det är tvåpoängssystem. Blackhawks har dessutom vunnit fem raka matcher och sprutat in sanslösa 28 mål (!) på dessa. Canucks kommer från tre förluster på de fyra senaste. Chicago rak testas till 2,15. Kane Ö4,0 skott till 1,85 får också en slant. Superstjärnan skjuter på allt för tillfället. Han har sju raka matcher med 4+ skott där han bland annat skjutit 9 skott i en match. Han har dessutom gjort 25 poäng på de elva senaste matcherna, vilket bevittnar om superform. Spelar i alla viktiga moment och ligger mellan 21-28 minuter i dom senaste matcherna.

Calgary – San José

Kommentar: Ny, härlig match som väntar. Två av seriens bästa lag. Calgary ligger etta i Western och San José trea. Båda lagen har bra form dessutom. Flames har vunnit 9/11 senaste och San José 10/13 senaste. Jag tror på en jämn och målrik match som kan sluta hur som helst. Jag lägger en slant på Ö6,5 ML till 1,71. Linan har gått in i 8/9 senaste Calgary-matcherna och 5/7 senaste San José-matcherna. Även i 3/4 senaste inbördes matcherna. Jag kör också Timo Meier Ö0,5 poäng till 1,75. Han snittar närmare 1 poäng/match och har gjort poäng i 4/5 senaste. Pavelski Ö2,5 skott, till 2,03, får också en slant.

Arizona – Columbus 

Kommentar: Två formsvaga lag. Vågar inte lägga något spel här, men måste jag välja en vinnare så tror jag på Arizona. Jag kör Panarin Ö2,5 skott till 1,75. Gått in i 3/4 senaste. 

Nattens spel:

Pittsburgh rak @2,25 (2u) – Coolbet

Letang (Pittsburgh) Ö2,5 skott @2,10 (1,5u) – Betsson

Tampa Bay rak @1,95 (3u) – Coolbet

Montreál ML @2,00 (2u) – Betsson

Wheeler (Winnipeg) Ö3,0 skott @1,78 (2u) – Betsson

Athanasiou (Detroit) Ö2,5 skott @1,85 (2u) – Betsson

Ryan (Ottawa) Ö2,5 skott @2,32 (1,5u) – Betsson

Radulov (Dallas) Ö2,5 skott @1,85 (2u) – Betsson

Minnesota – Edmonton Ö5,5 @1,85 (3u) – Coolbet

Draisaitl (Edmonton) Ö2,5 @1,72 (2,5u) – Betsson

Chicago rak @2,15 (2,5u) – Coolbet

Kane (Chicago) Ö4,0 skott @1,85 (2u) – Betsson

Calgary – San José Ö6,5 ML @1,71 (2,5u) – Betsson

Meier (San José) Ö0,5 poäng @1,75 (2u) – Betsson

Pavelski (San José) Ö2,5 skott @2,03 (2u) – Betsson

Panarin (Columbus) Ö2,5 skott @1,76 (2u) – Betsson

Lycka till med nattens spel!

/ Timmy 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s