Speltips 12/2

Då var det dags att börja reka ut lite spel igen efter en fantastisk helg i Göteborg med nära och kära. Min barndomsvän, som jag känt och hållit ihop med sedan vaggan, ska gifta sig och jag styrde upp en härlig svensexa för honom. Den innehöll massa roliga aktiviteter, kärlek, mys och skratt. Precis som det ska vara! Nästnästa helg gifter han sig och då ska jag agera bestman. Lite nervöst, men framför allt en STOR ära! Nog om min helg och vad som komma skall. Här har ni mina speltips inför denna härliga tisdag.

Sonderjyske – Herlev

Kommentar: Dansk hockey! Det skiljer hela 31 poäng i tabellen mellan de båda lagen där Sonderjyske ligger tvåa endast sex poäng bakom suveräna Rungsted. Sonderjyske är seriens bästa hemmalag, bortsett från Rungsted, medan Herlev endast spelat in åtta (!) poäng på resande fot på 18 omgångar. Sonderjyske har dessutom fem raka hemmavinster medan Herlev endast vunnit två av sina 13 senaste bortamatcher. Inbördes har Sonderjyske tre raka hemmavinster mot Herlev och sju vinster på de åtta senaste. Sex av dessa sju vinster har vunnits med minst tre mål, flera stycken till och med fyra och fem måls marginal. Jag väljer därför att testa Sonderjyske -1,5 till 1,70.

Angers – Bordeaux

Kommentar: Fransk hockey! Här står hemmalaget i hela 2,05, vilket jag inte riktigt kan förstå? Angers ligger trea i tabellen 18 poäng före sjuan, och kvällens motståndare, Bordeaux. Angers har dessutom tre raka vinster och har även vunnit sex av sina nio senaste hemmamatcher under ordinarie speltid. Kvällens gäster, Bordeaux, har det tungt för stunden med fyra raka förluster och endast en vinst på de nio senaste bortamatcherna. Den vinsten kom mot nästjumbon Lyon efter förlängning. Inbördes har Angers sju raka vinster mot Bordeaux. Nej, som sagt, här testas den Angers rak till fina 2,05.

Frölunda – Växjö 

Kommentar: Återstart av SHL och ett härligt möte direkt! Frölunda är två poäng och fyra tabellplaceringar före Växjö i tabellen. Jag räknar kallt med hemmavinst här. Frölunda har haft det tungt på hemmaplan på slutet, men ska ha bra chans mot Lakers. Frölunda vann CHL-finalen på hemmais förra veckan, vilket jag tror har gett enormt självförtroende inför slutspurten av SHL. Dessutom är Växjö ett av SHL:s sämsta bortalag med endast 15 inspelade poäng på resande fot. Växjö har fyra raka bortaförluster och endast en vinst på de elva senaste matcherna på bortais. Lägg därtill att Frölunda har vunnit tre raka hemmamatcher mot Växjö och 8/10 senaste. Jag väljer att köra Frölunda ML till 1,80. Det blir mycket kryssmatcher i årets SHL och det lär inte bli något undantag under slutspurten då matcherna är ännu viktigare. Det raka spelet ligger på 2,30. Även det kan vara värt en slant.

Man. United – PSG

Kommentar: Wow. Vilket toppmöte vi får direkt när Champions League-slutspelet drar igång. Här måste jag tro på Man. United efter deras sjuka form sedan Solskjaer tog över efter Mourinho. Laget har vunnit tio av de elva senaste matcherna och gjort fina 28 mål framåt. PSG vinner som vanligt match efter match i den franska ligan, men nu väntar världens hetaste lag (?), vilket blir en helt annan sak. United står i 2,34 och får en slant. Dessutom saknar PSG både Cavani och Neymar i afton, vilket försämrar oddsen avsevärt.

Bristol City – Queens PR

Kommentar: Här spelar jag på Bristol City till hela 1,85. Championships bästa lag för tillfället med åtta (!) raka vinster och 14 raka matcher utan förlust. Queens PR har endast vunnit en av sina sex senaste matcher och en av sina nio senaste matcher på bortaplan. Inbördes har Bristol City åtta raka matcher utan förlust hemma mot Queens PR. Denna matchen ”ska” bara kunna sluta på ett sätt. Jag väljer även att köra Bristol City på min snöboll som publiceras på Twitter lite senare. Skadeläget ser dessutom ljust ut för hemmalaget.

Hull – Rotherham 

Kommentar: Hull har en del avbräck, men bör ända lösa Rotherham som är utan vinst på bortaplan. Hull har vunnit åtta av sina 13 senaste matcher och har hela fem raka hemmavinster i bagaget. På dessa fem matcher har laget gjort 16 mål framåt, vilket är ruskigt imponerande. Rotherham har endast en vinst på sina 16 senaste matcher och 18 (!) raka bortamatcher utan vinst. De siffrorna imponerar inte direkt. Hull har dessutom aldrig förlorat mot Rotherham på hemmaplan. Hull bör vinna, men står bara i 1,66. Det gör att jag väljer Hull Ö1,5 mål istället till 1,80.

Mina spel:

Sonderjyske -1,5 @1,70 – Betsson (3u)

Angers rak @2,05 – Betsson (2,5u)

Frölunda ML @1,80 – Coolbet (2,5u)

Man. United @2,34 – Coolbet (2u)

Bristol City @1,85 – Coolbet (3u)

Hull Ö1,5 mål @1,80 – Bet365 (2,5u)

Lycka till med era spel i kväll!

/ Timmy

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s