Dagens speltips – 17/2

Under gårdagen slutade vi på +3,22 unit, detta mycket tack vare att tunga spelet på Norwich hittade hem. Idag väntar en ny härlig helgdag med ett fint utbud. Jag har valt att lägga fem spel (samtliga hockey), men det kan tillkomma fler under dagen. Ni får helt enkelt hålla utkik, om ni vill.

Lions – Bern

Kommentar: Bern ligger tvåa, en poäng ifrån serieledning, och Lions sjua, 24 poäng bakom. Lions har tveksam form med endast en vinst på de fem senaste medan Bern har vunnit två raka och 8/10 senaste. Lions är NLA:s tredje sämsta hemmalag medan Bern är seriens näst bästa bortalag. Det ska även tilläggas att Bern har sju (!) raka bortavinster inför dagens match och två raka borta mot Lions. Jag testar därför Bern ML till fina 1,97. Lions har varit hyfsat på slutet, men får vi ett så pass bra odds på Bern, med den formen, så måste man såklart testa.

Skövde – Forshaga

Kommentar: Forshaga leder serien, men är endast en poäng före tvåan Lindlöven. Laget ”måste” därför vinna dagens bortamatch, inte minst med tanke på att Lindlöven har en match mindre spelad. Skövde är fast i ingenmansland och har ”spelat klart” för säsongen. Allt pekar alltså på Forshaga. Skövde har bara vunnit en av sina fyra senaste hemmamatcher medan Forshaga har tre vinster på de fyra senaste bortamatcherna. Senast de båda lagen möttes i Skövde vann Forshaga, dock först efter förlängning. Lite halvlurig match ändå, men jag lägger Forshaga rak till 1,80. De har allt att spela för.

HV71 – Rögle

Kommentar: HV71 har varit SHL:s bästa lag senaste 20-25 omgångarna. Rögle har spelat upp sig på slutet, men i Kinnarps Arena ska det vara för tufft för att vinna för Ängelholmsklubben. HV71 må förlorat två raka matcher, men dessförinnan radade man upp fem segrar i följd (alla efter ordinarie speltid). Rögle å sin tur har vunnit fyra av sina fem senaste, vilket är imponerande. HV71 har vunnit 8/11 senaste hemmamatcher och jag tror på ytterligare en vinst i kväll. HV71 har dessutom tre raka vinster inbördes mot Rögle. HV71 rak spelas till 1,87.

Wolfsburg – Mannheim

Kommentar: Mannheim leder serien i överlägsen stil medan Wolfsburg ligger näst sist. Wolfsburg är seriens näst sämsta hemmalag och Mannheim seriens bästa bortalag. Bör bara kunna sluta på ett sätt alltså. Wolfsburg har dessutom fem raka förluster, varav tre på hemmaplan. Mannheim har vunnit tolv av sina 13 senaste bataljer där alla vinstmatcher har kommit under ordinarie speltid. Förlustmatchen under perioden kom på straffar på bortaplan. Mannheim har vunnit 9/11 senaste bortamatcher. Jag provar Mannheim rak till 1,70. Ser man till inbördes möten har Mannheim vunnit nio av de elva senaste matcherna mot Wolfsburg. 

Köln – EHC München

Kommentar: Härligt toppmöte när fyran Köln tar sig an tvåan München. Det skiljer dock 20 poäng mellan lagen. München är seriens näst bästa lag på bortaplan med hela 45 inspelade poäng på 22 matcher. Köln är helt okej på hemmaplan. Köln har fin form med fyra vinster på de fem senaste, men München är outstanding just nu med elva (!) raka vinster. Samtliga har dessutom kommit under ordinarie speltid, vilket är helt sjukt. München har åtta raka trepoängare på bortaplan där sju av matcherna slutat med tvåmålsvinst eller mer. Ruskigt imponerande siffror. München rak står i hela 2,25 och måste självklart testas. Kvällens gäster har dessutom tre raka bortavinster mot Köln och totalt åtta raka vinster om man räknar in hemmamatcherna mot Köln också.

Mina spel:

Bern ML @1,97 (2u) – Svenska Spel

Forshaga rak @1,80 (2,5u) – Bet365

Mannheim rak @1,70 (3,5u) – Bet365

EHC München rak @2,25 (3u) – Coolbet

HV71 rak @1,87 (3u) – Svenska Spel

Lycka till med era spel i kväll!

/ Timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s