Stanley Cup-slutspelet är äntligen här!

I natt är det äntligen dags att kicka igång årets Stanley Cup-slutspel. Som man har längtat. Bortsett från Tampa Bay känns det mer ovisst än någonsin, vilket är otroligt roligt. Jag har tänkt gå igenom samtliga matchserier lite snabbt här nedan och sedan publicera några långtidsspel och speltips och tankar till nattens fem matcher. Ni som vill – häng med!

Vi minns alla hur långtidsspelen i fjol gick, va? Följande spel gick in:

Capitals till final 6,50
Capitals vinna Stanley Cup 12,00
Capitals vinna Stanley Cup (inför finalen) 2,25
Ovechkin vinna skytteligan 13,00
Kuznetsov vinna poängligan 22,00
Bäckström vinna poängligan (svenskar) 6,00

Den otroliga utdelningen gav mig +84,25 units och två fina veckor på Bali. Går samma in igen, månne? En liiiten slant är det värt bara för att. Jag kör. Spelar med hjärtat här.

Nu kör vi igång med matchserierna!

Eastern Conference:

Tampa Bay – Columbus

Kommentar: Den här matchserien ska bara kunna sluta på ett vis – med Tampa Bay-avancemang. Det skiljde 30 (!) poäng lagen emellan i serien. Tampa Bay vann hela 62 matcher och skramlade ihop 128 poäng och vann NHL hela 21 poäng före tvåan. Lightning var dessutom seriens överlägset bästa hemmalag och det laget som gjorde överlägset flest mål och hade bäst målskillnad (+101). Columbus tog sig precis till slutspel efter att man avslutat grundserien med sju vinster på de åtta sista. De flesta vinsterna kom dock mot svaga motståndare som Ottawa, NY Rangers, Buffalo och Vancouver.

Tampa Bay vann grundseriens tre möten mot Columbus i överlägsen stil med 4-0, 5-1 och 8-2. Dessutom har Lightning sex raka inbördes vinster mot Blue Jackets och har ett stort psykologiskt övertag.

Mitt tips: Tampa Bay vidare med 4-1 i matcher

Washington – Carolina

Kommentar: Fjolårets mästare, Washington, går för b2b. De har i stort sett samma lag kvar som lyfte den historiska bucklan i juni och vet vad som krävs för att gå hela vägen. Jag tror på fullt allvar att Capitals kan göra det igen. Carolina blir ingen lätt uppgift, men Hurricanes är något överhajpat i min mening. Man gjorde en fantastisk grundserie och tog sig till slutspel för första gången på många år, men slutspelshockey är en helt annan grej än grundserien. Laget är alldeles för orutinerat och kommer inte kunna mäta sig med slutspelsrutinerade Washington i en matchserie över sju matcher. De kan ta en, max två vinster, men inte mer än så.

Washington och Carolina drabbades samman fyra gånger under grundserien där Capitals vann samtliga matcher. 4-1 och 3-1 hemma och 2-3 och 5-6 (SO) på bortais. Den statistiken snackar man inte bort och Washington har ett stort pyskologiskt övertag på Hurricanes.

Mitt tips: Washington vidare med 4-2 i matcher

Boston – Toronto

Kommentar: Jag vill så gärna tro och säga Toronto och att de ska vinna Stanley Cup, men man kommer inte göra det med ett så pass svagt försvarsspel som man har. Det visade man inte minst upp i slutet av grundserien. Toronto har en fantastisk offensiv, men det räcker inte i ett slutspel. Det krävs även ett fantastiskt målvaktsspel samtidigt som en solid defensiv. Det är precis vad Boston har. Målvakt i världsklass, starkt försvar och fin offensiv. Dessutom är man otroligt rutinerat och har truppen har många slutspelsmatcher i bagaget. Bruins har en förmåga att plocka fram sin ”slutspelshockey” i playoff, vilket ofta räcker långt. Över sju matcher slår man Toronto, men det kommer inte bli en lätt match.

Boston vann tre av fyra matcher mot Toronto under grundserien där segersiffrorna skrevs till 3-2, 6-3 och 5-1. Bruins har vunnit fyra av de fem senaste inbördes mot Maple Leafs och sex av de sju senaste hemmamatcherna. Boston har hemmaplansfördel i serien, vilket kommer fälla avgörandet i min mening.

Mitt tips: Boston vidare med 4-3 i matcher

NY Islanders – Pittsburgh

Kommentar: NY Islanders svarade för en imponerande säsong och var inte långt ifrån att vinna hela Metropolitan Division. Long Island-lagets fina säsong grundar sig i en fantastisk defensiv och ett målvaktsspel av yttersta världsklass från Robin Lehners sida. Laget är otroligt tajta i egen zon och kan stänga igen vilken typ av match som helst. Det här blir absolut ingen enkel match för Pittsburgh, men jag har dock en känsla av att Penguins löser det här till slut. Pingvinerna är otroligt rutinerade och älskar slutspelshockey. Spelar som Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Kris Letang, Phil Kessel med flera kommer fixa avancemang med sin enorma rutin.

NY Islanders och Pittsburgh möttes fyra gånger under grundserien där lagen vann två matcher vardera. NY Islanders har vunnit fyra av de fem senaste hemmamatcherna mot Penguins.

Mitt tips: Pittsburgh vidare med 4-2 i matcher

Western Conference:

Calgary – Colorado

Kommentar: Offensiva Calgary mot vilt kämpande Colorado. Det här kan bli en häftig matchserie som lär innehålla en hel del mål. Flames är stora favoriter, med all rätt. De har visat upp ett fantastiskt spel, inte minst på offensivt under säsongen. Avalanche kom in i en tung period under den senare delen av grundserien, men löste det snyggt på slutet och grejade en slutspelsplats precis framför näsan på Arizona. Avalanche har dock sprattlat klart för den här säsongen och ska inte kunna slå ut Calgary över sju matcher. Det vore en stor skräll i min mening.

Calgary och Colorado möttes tre gånger under säsongen där Flames vann samtliga matcher. Calgary brukar dessutom trivas ypperligt mot Colorado och har vunnit åtta av de nio senaste matcherna inbördes.

Mitt tips: Calgary vidare med 4-1 i matcher

Nashville – Dallas

Kommentar: Häftig matchserien mellan två jämna lag. Den här serien kan gå lite hur som helst, men jag håller ändå Nashville strået vassare. Predators slutade också etta i Central Division medan Dallas tog en av de två sista Wild Card-platserna. Trots det skiljde det bara sju poäng mellan lagen i grundserien. Båda lagen avslutade grundserien starkt där Nashville vann fem av de sex sista matcherna och Dallas fem av de sju sista. Det känns som Nashville har strået vassare offensiv än Stars, vilket kommer fälla avgörande till slut, tror jag.

Nashville vann tre av fem matcher mot Dallas under grundserien. Anmärkningsvärt att fyra av de fem matcherna slutade med bortavinst. Nashville har vunnit åtta av de elva senaste matcherna inbördes.

Mitt tips: Nashville vidare med 4-3 i matcher

San José – Vegas

Kommentar: Ifjol slog sensationslaget, Vegas, ut San José i slutspelet, men den här gången kommer Sharks ta revansch. San José gjorde en fin grundserie och samlade ihop nästflest poäng i hela Western Conference. Man har haft det tungt under den senare delen av grundserien, men avslutade med två raka segrar. Vegas har haft det otroligt tungt på slutet med endast en vinst på de åtta senaste matcherna. Mycket svaga siffor för ett slutspelslag. San José är det bättre laget på alla positioner och ska ses med toppchans att avancera. Jag tror man gör det tämligen enkelt.

De båda lagen möttes fyra gånger under grundserien där San José vann tre av dem. De tre sista ska tilläggas.

Mitt tips: San José vidare med 4-1 i matcher

Winnipeg – St.Louis

Kommentar: Den jämnaste och mest ovissa matchserien på förhand i min bok. Den känns närmast 50/50 om jag ska vara ärlig. Jag tror ändå på Blues i det långa loppet. Man har en bättre offensiv och det känns som man fått ihop ett fint kollektiv. Det finns dessutom massvis med rutin i laget, vilket behövs när det vankas slutspel. Båda lagen hamnade på samma poäng i tabellen (99), vilket är lite komiskt. Blues avslutade grundserien med åtta vinst på sina tio senaste medan Jets vann två av sina sju senaste. Jag går på dagsformen och tippar vidare St.Louis.

De båda lagen möttes fyra gånger under grundserien där Jets vann tre av matcherna. De vann bland annat en match borta med sjuka 8-4.

Mitt tips: St.Louis vidare med 4-3 i matcher

Mina långtidsspel:

San José Stanley Cup-vinnare @21,00 (spelades innan säsongen) (2u)
St.Louis Stanley Cup-vinnare @16,00 (2u)
Nashville till final @6,25 (2u)
San José till final @6,75 (2u)
St.Louis till final @7,00 (2u)
Tarasenko skytteligavinnare @14,00 (1,5u)
Evander Kane skytteligavinnare @19,00 (1,5u)
Tarasenko vinna poängligan @28,00 (1,5u)
Kuznetsov vinnare Conn Smythe Trophy @25,00 (1,5u)
Tarasenko vinnare Conn Smythe Trophy @36,00 (1,5u)
Erik Karlsson vinnare Conn Smythe Trophy @46,00 (1,5u)

/ Timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s