Hockey-VM är äntligen här!

Yes! Äntligen är det dags för hockey-VM. Imorgon börjar festligheterna som denna gång äger rum i vackra Slovakien. Lyckas Tre Kronor bärga tredje raka VM-guldet? De har absolut materialet för det, men det är flera bra nationer i turneringen. Jag tänker främst på USA, Kanada och Ryssland, men även Tjeckien som har lyckats få ihop ett fint lag till mästerskapet. Finland brukar också vara med däruppe, men årets trupp ser svagare ut än på många, många år.

Jag kommer att publicera, likt NHL-inläggen, ett VM-inlägg varje dag till och med VM-finalen om lite drygt två veckor. Det är bara att kika in på bloggen med jämna mellanrum för spel och tankar. Vi inleder dock årets VM-turnering med att gå igenom turneringens långtidsspel, där jag har hittar flera intressanta lir. Nu kickar vi igång festen!

Världsmästare:

Ryssland @3,50 (1,5u) – Betsson

Kommentar: Ryssland har ett monsterlag som vanligt med spelare som Evgeni Malkin, Evgeny Kuznetsov, Ilya Kovalchuk, Alexander Ovechkin, Nikita Kucherov, Dmitri Orlov, Andrei Vasilevsky med flera. Det råder ingen tvekan om att man har det mest stjärnspäckade laget och ska absolut anses vara favoriter. Offensiven är brutal, men defensiven något svagare. Kan bli nationens fall, men vi får se. Värt att lägga en slant på Ryssland hur som haver.

Sverige @5,00 (1u) – Betsson

Kommentar: Tre Kronor har ett fantastiskt fint lag även i år och kan absolut vinna sitt tredje raka VM-guld. Sverige har en förmåga att få ihop kollektivet inför varje stor turnering oavsett vilket manskap man ställer på banan. Denna gång har man dock tillräckligt med spetskompetens för att lyckas på nytt. Henrik Lundqvist i målet och stjärnspelare som Elias Pettersson, William Nylander och Elias Lindholm i spetsen framåt. Försvaret ser också väldigt bra ut med bland annat Oliver Ekman-Larsson och succéspelaren, Erik Gustafsson.

USA @6,00 (1u) – Unibet

Kommentar: USA står i fina 6,00 gånger pengarna. Amerikanarna har fått ihop ett otroligt fint lag och kanske är det den bästa truppen på många, många år? Rutinerade Cory Schneider i målet, backar som Noah Hanifin, Alec Martinez och Ryan Suter samt en forwardsuppsättning med stjärnorna Alex DeBrincat, Patrick Kane, Johnny Gaudreau, Jack Eichel, Dylan Larkin, James van Riemsdyk, Clayton Keller och Chris Kreider med flera. Makalös stjärnglans. Kan bli ett mycket trevligt mästerskap för USA.

Tjeckien @15,00 (0,5u) – Unibet

Kommentar: Jag har en känsla av att Tjeckien kan göra ett mycket starkt mästerskap och kommer testa de som vinnare till hela 15,00 gånger pengarna. ”Tjeckien topp 3” till 4,00 får också en mindre slant. Tjeckerna har ett stabila målvakter samt försvar och en riktigt, riktigt fin offensiv i år. Nationen har fått hem NHL-spelare som Michael Frolik, Dmitri Jaskin, Ondraj Palat, Dominik Simon, Jakub Voracek och Jakub Vrana. Det är inga dåliga lirare och kan absolut bära laget långt fram i turneringen.

Tjeckien top 3 @4,00 (1u) – Coolbet

Kommentar: Se ovan!

Sverige – USA i VM-final @7,50 (1u) – Betway

Kommentar: Jag lägger en liten slant på Tre Kronor – USA i VM-final. Båda lagen kan mycket väl vinna sina respektive grupper och kan således inte mötas förrän en eventuell final. Otroligt långsökt såklart, men kul att testa en TV-peng.

Specialspel – lag:

Vinnare grupp B – Ryssland @1,95 (2,5u) – Unibet

Kommentar: Det får bli en slant på Ryssland som gruppvinnare i Grupp B. Enda hoten är Tre Kronor och möjligen Tjeckien, men nej, den ryske björnen ”ska” vinna detta. De har den bästa truppen på pappret och är revanschsugna. Gruppspel är sin sak, slutspel en annan…

Vinnare grupp B – Tjeckien @8,00 (0,5u) – Unibet

Kommentar: Tjeckien står i hela 8,00 gånger pengarna och jag måste återigen testa tjeckerna med en minislant. Har man en bra magkänsla så ska man tro på den. Tjeckien har sin bästa trupp på många, många år och är det någon gång man ska göra ett fint mästerskap så är det i år. Det är dock långsökt, men en TV-peng får spelet.

Tyskland U9,5 poäng @1,65 (3,5u) – Betsson

Kommentar: För att spelet ska gå in får Tyskland endast vinna tre matcher efter ordinarie speltid. De kommer slå Storbritannien, men kommer få stryk av Kanada och USA. Därefter behöver de ta två ordinarie segrar mot Finland, Slovakien, Frankrike och Danmark samt minst en poäng i en tredje match. Visst kan de skrälla till sig någon poäng mot Finland eller Slovakien och ska ses som favoriter mot Frankrike och Danmark, men nej, jag tror inte Tyskland löser detta. Frankrike och Danmark ska absolut inte underskattas och kan mycket väl slå Tyskland. Tyskland har fått hem stjärnan Leon Draisaitl från Edmonton, men en spelare gör inte ett helt lag. Danmark har t.ex. Mikkel Bödker och Lars Eller från NHL samt en rad KHL-lirare med fina meriter som t.ex. Peter Regin. Slovakien agerar dessutom som hemmavärd för mästerskapet och kommer garanterat överprestera i årets turnering.

USA Ö15,5 poäng @1,72 (4u) – Betsson

Kommentar: Det krävs fem ordinarie vinster och ytterligare en poäng. Det ”ska” bara detta stjärnspäckade gäng klara av. Blir faktiskt förvånad annars. De kommer slå Storbritannien, Tyskland, Danmark och Frankrike och därefter krävs det således bara fyra poäng mot Slovakien, Finland och Kanada. USA har en förmåga att höja sig mot Kanada och Slovakien samt Finland kan inte mäta sig med USA:s trupp det här året. Finland har dessutom ett svagt lag på pappret på förhand. Detta spelet är helt klart värt en slant.

Flest mål i gruppspelet – USA @4,25 (2u) – Betsson

Kommentar: Eftersom USA är i den ”svaga” gruppen där endast Kanada bör vara en ordentlig utmanare så har amerikanarna öppen gata för att göra flest mål i gruppspelet. De ska även tilläggas att laget har en sanslöst bra offensiv i år med stjärnspelare som Kane, Eichel, Larkin och Gaudreau i spetsen. Dessutom möter man turneringens, på förhand, sämsta lag – Storbritannien. Det kan rassla till ett par gånger i den matchen. Det brukar bli målrika matcher mot Kanada i det Nordamerikanska derbyt och Finland samt Slovakien är, som tidigare nämnt, rätt svaga i år.

Tjeckien kommer före Finland @1,75 (2,5u) – Betsson

Kommentar: Har ni läst ovanstående text så förstår ni att detta är ett bra spel. Tjeckien har en fantastisk offensiv i år och ett ypperligt läge för att gå riktigt långt medan Finland har en ganska medioker trupp med NOLL NHL-spelare. Finland lär i bästa fall sluta trea i sin grupp och kommer då högst troligen ställas mot Tre Kronor eller Ryssland i en kvartsfinal. Där tar det direkt stopp.

Specialspel – spelare:

Gaudreau fler assist än Stone @1,72 (3u) – Unibet

Kommentar: Båda kommer göra mycket poäng i turneringen. Gaudreau är dock mer framspelare och Stone målskytt. Naturligt att vi lägger Gaudreau här. Gaudreau har svarat för 123 assist under de två senaste säsongerna och Stone för 82. Viss skillnad.

Pettersson fler assist än Kucherov @2,40 (1,5u) – Unibet

Kommentar: Det här är ett chansspel! Kucherov var helt fenomenal i NHL under säsongen och dominerade stort. Ett världsmästerskap i ishockey är dock något helt annat. Ryssland har otroligt mycket offensiv kraft, vilket bör rendera i mindre istid för Kucherov samt en mer jämn poängfördelning i laget. Elias Pettersson däremot kommer ha ett stort ansvar och lira i förstaline samt styra powerplay. Går Tre Kronor långt och gör mycket mål så kommer Pettersson ligga bakom det mesta. 2,40 gånger pengarna är helt klart värt en slant.

Skyttekung:

Turneringens skyttekung: Patrick Kane @8,00 (1u) – Unibet

Kommentar: Kane har en fantastisk säsong bakom sig med hela 110 poäng (44 mål) på 81 matcher. Under fjolårets VM-turnering svarade 30-åringen för 20 poäng varav åtta mål. Stjärnan ÄLSKAR att spela hockey och trivs när han får mycket ytor. Chansen är stor att Kane kommer dominera även detta mästerskap. Dessutom tror jag på att USA gör flest mål i turneringen samt kan gå hela vägen till finalen, vilket då är naturligt att spela på en ledande spelare i den amerikanska laget.

Turneringens skyttekung: Jack Eichel @35,00 (0,5u) – Betsson

Kommentar: Vad i hela friden händer här? Vilken makalöst odds! Som sagt tror jag att USA kan gå hela vägen och gör flest mål i turneringen samtidigt som Jack Eichel är en otroligt bra hockeyspelare med näsa för mål. Han kommer dessutom få stort förtroende. Jag hittar samma spel på andra bolag runt 11-15 gånger pengarna. Tabbe av Betsson? Möjligt! Bara att tacka och ta emot.

Draisaitl fler mål än Fiala @1,80 (3u) – Unibet

Kommentar: Klockrent spel. Draisaitl är Tyskland stora stjärna och allt kommer kretsa kring honom. Stjärnan lär vara inblandade i 50-60 procent av lagets mål. Kevin Fiala kommer få en nyckelroll i Schweiz, men nationen har betydligt fler stjärnor än Tyskland, vilket troligen kommer betyda mindre istid. Båda nationerna ”bör” gå lika långt i turneringen. Draisaitl gjorde 50 (!) mål i NHL under säsongen och Fiala 13… Fiala kommer ens inte upp i Draisaitls 50 mål-notering från i fjol under sina fyra säsonger i världens bästa liga (47 mål).

Interna skyttekungar:

Kanada:

Tavares @4,50 (1u) – Unibet (Tvingas utgå på grund av skada) | Stone 5,25 (1u) – Unibet

Kommentar: Två lirare som skjuter på allt och kommer garanterat göra mycket mål. Lirade båda två! Vinner någon av duon blir det fint plus.

Norge: Thoresen @4,50 (1u) – Unibet

Kommentar: Norges mest meriterande och bästa spelare. Blivit lite till åren, men Thoresen levererar alltid i den norska tröjan. Kommer få mycket förtroende och har en fin chans att kamma hem titeln. Värt en slant till fina 4,50.

Ryssland: Malkin @8,00 (1u) – Unibet | Kovalchuk @22,00 (0,5u) – Betsson

Kommentar: Ovechkin står runt 3,00 och Kucherov runt 5,00. Lite för lågt. ”Ovi” brukar inte ösa in mål i Ryssland och Kucherov är mer en framspelare. Jag testar därför en liten slant på Malkin. Pittsburgh-stjärnan brukar skjuta mycket och gör en hel del mål. Absolut värt en slant till fina 8,00 gånger pengarna. Testar även ett ”nostalgispel” på Ilya Kovalchuk. Den forne storstjärnan lär inte få lika mycket istid som de andra nämnda stjärnorna, men visst kan han näta en del. Skotten och näsan för mål lämnar aldrig ryssens kropp.

Schweiz: Fiala @5,00 (1u) – Betsson | Hischier @4,00 (1u) – Betsson

Kommentar: Schweiz överlägset två största stjärnor på forwardssidan. Någon av dessa båda herrar bör vinna den interna skytteligan. Jag blir mycket förvånad annars. Höga odds och bra med plus om någon vinner. Fiala står i 5,00 gånger pengarna, Unibet har samma spel till 3,00. Mer rimligt.

Sverige: Pettersson 4,00 (1u) – Unibet | Hörnqvist 8,50 (1u) – Svenska Spel

Kommentar: Måste testa Elias Pettersson här till 4,00. Sveriges nya och stora stjärna som kommer få massor med istid. 4,00 gånger pengarna är bra. Testar även Patric Hörnqvist till 8,50 gånger pengarna. Veteranen kommer parkera framför mål och stånga in returer och styra in mål. Viktig roll i powerplay.

Tjeckien: Voracek 4,80 (1u) – Betsson | Vrana 5,25 (1u) – Unibet | Palat 8,00 (1u) – Unibet

Kommentar: Tjeckien har ett vasst lag med dessa tre lirare i spetsen. Någon av trion bör vinna den interna poängligan och därför lägger jag alla tre. Fint plus oavsett vem som vinner, men Palat får gärna göra det då han står i 8,00 gånger pengarna.

Tyskland: Draisaitl @2,20 (3u) – Unibet

Kommentar: Lagets enda stora stjärna! Smällde in 50 mål i NHL i vintras och ska bara ta hem den interna skytteligan i ett betydligt mer mediokert Tyskland. Kommer få ENORMT med istid och uppdrag att skjuta på allt.

USA: Kane 4,50, Eichel 8,00 (Betsson), DeBrincat 7,50 (4,40 – Betsson)

Kommentar: Eftersom jag har lirat såväl Kane som Eichel som turneringens skyttekung så måste jag självklart även lira duon som interna skyttekungar. Jag lägger även till DeBrincat till hela 7,50 gånger pengarna. Betsson har samma spel till 4,40. Mer logiskt. Bra värde här alltså. DeBrincat smällde in hela 41 (!) mål i NHL i vintras. Makalöst fina siffror för en andraårslirare.

Poängkung:

Kane @9,00 (1u) – Unibet

Kommentar: Hänvisar till texten längre upp om Kane. Fixstjärna som älskar hockey. 20 poäng i VM i fjol. Ypperlig chans till något liknande i år.

Tavares @11,00 (1u) – Unibet (Tvingas utgå på grund av skada)

Kommentar: Kanadas stor stjärna som öser in i världens bästa liga, NHL. Lär inte bli något undantag i detta mästerskap. Kanada kommer gå långt och göra mycket mål på vägens gång.

Kuznetsov @11,00 (1u) – Betsson

Kommentar: Ryska passningsgeniet. Vann slutspelets poängliga i NHL i fjol och lär vara grymt revanschsugen efter en mindre bra säsong i år. Har kapacitet för att vinna hela turneringens poängliga.

Gaudreau @13,00 (1u) – Betsson

Kommentar: En av turneringens bästa spelare som lirar i det laget jag tror spelar VM-final och kommer göra flest mål i turneringen. Naturligt att plocka med.

Malkin @20,00 (1u) – Betsson

Kommentar: Malkin levererar alltid. Sinnessjukt högt odds med tanke på vilken kapacitet som finns i den stora kroppen. Han ”försvinner” mycket bakom Ovechkin, Kuznetsov och Kucherov, vilket är bra. Bara att tacka och ta emot. Vi kör en liten slant.

Pettersson @21,00 (1u) – Unibet

Kommentar: Måste testa Elias Pettersson till hela 21,00 gånger pengarna. Coolbet har samma spel till blygsamma 8,00! Hänvisar till text om Elias längre upp i inlägget. Finns alla förutsättningar för att kunna ta hem hela poängligatiteln i turneringen.

Interna poängkungar:

Sverige: Pettersson @3,75 (1u) – Unibet | Nylander @7,00 (1u) – Betsson

Kommentar: Pettersson är Tre Kronors stora stjärna och Nylander kommer därefter. Nylander har dessutom vunnit VM:s poängliga förr. Duon kommer spela tillsammans och få enormt med istid och förtroende i såväl 5-mot-5 som powerplay. Givet val att spela. Fint plus oavsett vem som vinner poängligan, dock gärna Nylander som står i 7,00 gånger degen.

Kanada: Tavares @4,50 (1u) – Betsson (Tvingas utgå på grund av skada)

Kommentar: Lagets största stjärna som har allt. Bra skott, bra speluppfattning och enorm vinnarskalle. Har allt som krävs för att ta hem den interna poängligan.

Danmark: Eller @4,50 (1u) – Betsson

Kommentar: Rutinerad herre som gör en hel del poäng i Washington. Han kommer få grymt stort förtroende i Danmark och vara lagets ledande stjärna. Naturligt val av spel med tanke på den kompetensen han besitter samt oddset på hela 4,50.

Schweiz: Hischier @3,75 (1u) – Unibet | Fiala @4,50 (1u) – Unibet | Josi @8,50 (1u) – Betsson

Kommentar: Lagets i särklass tre största stjärnor. Samtliga har framträdande roller i sina NHL-klubbar. Skulle bli MYCKET förvånad om ingen av den här trion tar hem titeln. Plus oavsett vem som vinner, hoppas såklart mest på backen Roman Jose.

Österrike: Komarek @6,00 (1u) – Betsson

Kommentar: Inga direkta stjärnor i Österrike. Komarek visade dock under säsongen som gick vilken fantastisk spelare han är. Slutade i toppen av SHL:s poängliga och dominerade stort i Malmös powerplay. Kommer få en nyckelroll i årets Österrike och framför allt i powerplay. Räknar kallt med att Komarek fixar en del poäng där. Högt odds!

Tjeckien: Voracek 4,50 (1u) – Unibet | Palat 6,85 (1u) – Unibet | Vrana 6,85 (1u) – Betsson

Kommentar: Hänvisar till texten ovan om trion. Lirat samtliga som skyttekungar också, naturligt att lägga de som poängkungar med.

Tyskland: Draisaitl @1,95 (4u) – Betsson

Kommentar: Hänvisar till texten ovan. Tysken är laget stora och enda fixstjärna. Bör vinna den interna poängligan tämligen enkelt.

ÄNTLIGEN är inlägget klart! Hela 48 lagda långtidsspel och 64,5 units i spel. Nu är det bara att luta sig tillbaka och försöka jobba in spel efter spel. Det här kommer bli sååå intressant att följa. Riktigt taggad på årets VM-turnering. 

Lycka till med era spel i turneringen, vänner! NU KÖR VI!

/ Timmy

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s