Hockey VM – Dag 2

Vilken första VM-dag vi fick. Såväl utfallet i matcherna som bettingmässigt. Ryssland gjorde vad dom skulle och slog Norge med 5-2, men i de andra matcherna var det bara skrällar. Tjeckien slog Tre Kronor, Finland besegrade Kanada och Slovakien överraskade mot USA.

Bettingmässigt gick det strålande, detta mycket tack vare att jag trodde hårt på Tjeckien. Tjeckien rak till 3,95, Tjeckien ML till 2,80 och Tjeckien Ö2,5 till 2,24 satt superfint i matchen. Även en rad andra spel i de andra matcherna, vilket gjorde att vi till slut hamnade på hela +14,39 units! Makalöst fint facit första VM-dagen.

Den andra VM-dagen innehåller sex matcher. Sex matcher som är väldigt svåra att hitta bra spel i. Jag menar, Tyskland, Schweiz och Tjeckien är alldeles för stora favoriter och Danmark – Frankrike, Slovakien – Finland samt Lettland – Österrike känns som matcher som kan sluta lite hur som helst, trots att Danmark, Finland och Lettland är relativt klara favoriter enligt spelbolagen. Ni får ha det i åtanke. Det känns som vi kan få en ny fin dag, men också en fiaskodag där allt skiter sig. Vi får se. Satsar såklart på det förstnämnda.

Nu kickar vi igång VM-dag 2, vänner!

Danmark – Frankrike | 12.15 | Grupp A

Kommentar: Danmark är ganska stora favoriter enligt spelbolagen, vilket jag inte riktigt köper. Visst, de är bra, men Frankrike har ett helt okej lag i år. Danmark har ett något starkare lag på pappret, men större under har skett. Jag vågar dock inte röra något 1-x-2-spel utan väljer att köra Ö4,5 mål till 1,84. Spelet har gått in i 3/4 senaste matcherna inbördes och 12 av de 15 senaste. Det blir även en slant på Mikkel Bødker Ö0,5 poäng till 1,70. En av två stora stjärnor (Lars Eller) i den danska truppen. Gör vårt grannland 2-3 mål, vilket jag tror, så bör Bødker vara iblandad i något. Snittade en poäng per match i förra VM-turneringen och har snittat 0,5 poäng per match i NHL de närmaste säsongerna.

Mitt tips: 4-2 | Odds: 21,50 (Svenska Spel)

Schweiz – Italien | 12.15 | Grupp B

Kommentar: Schweiz är storfavoriter, med all rätt. Jag tror dock inte på någon jätteutklassning. 4-1 kanske? Jag testar därför U5,5 till 1,90.  Det blir även ett poängspel i matchen, eller ”inte poängspel” rättare sagt. Jag kör nämligen Roman Josi U1,5 poäng till 1,85 gånger pengarna. Visst, han är lagets klart största stjärna på backsidan och kommer få mycket förtroende, men två poäng är ändå två poäng. Jag menar, Ovechkin och Kuznetsov gjorde inte en enda poäng i gårdagens match mot Norge, vilket man kanske först trodde. 1,85 är alldeles för högt och bra odds. Ifjol gjorde Josi endast tre poäng i VM-turneringen, året innan dess (World Cup) blev det noll poäng på sex matcher och ytterligare en säsong innan dess fyra poäng på åtta VM-matcher. Stjärnbacken har således gjort sju poäng på 19 internationella turneringsmatcher de tre senaste säsongerna. Poängsnitt på 0,37 per match.

Mitt tips: 4-1 |Odds: 11,60 (Svenska Spel)

Tyskland – Storbritannien | 16.15 | Grupp A

Kommentar: Väldigt lurig match. Tyskland är gigantiska favoriter, vilket de ska vara, men så här stora? Jag minns för någon säsong sedan då Cardiff besegrade Växjö med 5-1 i CHL. Visst, en helt annan sak, men de brittiska spelarna ska inte underskattas. Nu lär det kanske inte bli vinst mot tyskarna, men de lär inte bli 6/7-0 som många av spelbolagen verkar tro. Matchen lär bli ”jämnare” än så. 5-2? Jag testar Storbritannien Ö1,5 till hela 2,40. Vissa bolag har samma spel till runt 2,00 gånger degen. De möter trots allt inte Kanada, USA eller Finland. De finns en rimlig chans att få in två puckar bakom Tysklands keeper. Tyskland har släppt in 19 mål under sina fem senaste träningsmatcher innan VM. Dock har man mött USA och Tjeckien, men också Österrike där man föll med 2-3. Storbritannien har löst Ö1,5 i 8/9 senaste matcher. Motståndet har dock inte varit det bästa, men man har bland annat slagit KHL-laget Nizhny Novgodod med 5-4, Polen med 5-3, Italien med 4-3 och Dinamo Riga med 3-1 under den nyss nämnda perioden. Visst borde det gå att göra två mål mot Tyskland? Jag kommer även testa Leon Draisaitl som målskytt till 1,66. Okej odds. Tyskland ”bör” göra 4-5 mål framåt, kanske mer, och då känns det som att 23-åringen hittar nätmaskerna åtminstone en gång. Edmonton-stjärnan smällde in hela 50 (!) mål i NHL under säsongen och slutade på en andraplats i skytteligan bakom en viss Alexander Ovechkin. Grymt fina siffror! Nu är detta VM och Draisaitl har ingen Connor McDavid bredvid sig som levererar macka efter macka, men med tanke på Draisaitls status och pondus på isen kommer stjärnan ta för sig enormt och vara Tysklands stora ledare under turneringen. Forwarden smällde in fem (!) mål på de två träningsmatcherna mot Österrike innan turneringen. Rätt hyfsat och motståndet är sämre idag.

Mitt tips: 5-2 | Odds: 17,00

Lettland – Österrike | 16.15 | Grupp B

Kommentar: Hur slutar denna matchen? Lettland är tydlig favorit, men har inte imponerat under träningsmatcherna. Faktum är att de inte vunnit en enda match under ordinarie tid på de sex försöken. Dock har man haft dubbelmöte mot Schweiz och Ryssland, men även Frankrike… Laget har endast gjort sex mål framåt också. Svaga siffror. Österrike föll i genrepet mot Kanada med 6-7! Vittnar om ett mindre bra försvar, men att en fin offensiv finns. Jag tror vi kan få en skräll här, men långt ifrån säkert. Provar ändå Österrike ML till 3,15 med en liten slant. Österrike Ö1,5 mål till 1,68 och även Ö2,5 till 3,05 testas också. Österrike har fin offensiv spets i truppen. Veteranen Thomas Raffl har öst in poäng i den österrikiska ligan de senaste säsongerna och har snittat över en poäng per match totalt under de fyra senaste säsongerna. Brorsan, Michael Raffl, som har ett förflutet i Leksand och har varit ordinarie i Philadelphia i sex raka säsonger, återfinns också i truppen. Även Malmös poängkung Konstantin Komarek ,som är lysande i spelformen powerplay, är en del av truppen. Han slutade i toppen av SHL:s poängliga under säsongen som gick och gjorde mer än hälften av sina poäng i numerärt överläge. Lettland brukar spela tufft och har en förmåga att dra på sig en hel del utvisningar, vilket bör generera i fina målchanser för den nyss nämnda trion i powerplay. Dessa tre spelen från matchen är såklart lite chansartade, men det finns en fin grundtanke med dom. De finns bra odds i att respektive i den trion gör poäng samt mål, men vågar inte lägga mer här. Riskerar för mycket.

Mitt tips: 2-3 | Odds: 28,00 (Svenska Spel)

Slovakien – Finland | 20.15 | Grupp A

Kommentar: Hur i hela friden ska det här sluta? Båda nationerna var briljanta igår och överraskade med att slå Kanada med 3-1 (Finland) och USA 4-1 (Slovakien). Slovakien har fansen i ryggen då mästerskapet spelas på hemmaplan. Elektrisk stämning. Finland är tydlig favorit här, vilket gör att jag testar Slovakien. Matchen kan sluta precis hur som helst, men värdet finns i hemmanationen. Slovakien ML till 2,55 synas därmed. Jag måste även prova Slovakien Ö1,5 och Ö2,5 till 1,68 respektive 3,09. De gjorde trots allt fyra mål mot USA och möter ett på pappret sämre lag i kväll. Slovakerna hade grym energi igår och lär inte slå av på takten idag. Jag vill påstå att de laget som vinner kvällens match har redan ”säkrat” en slutspelsplats. Det ska även tilläggas att båda lagen fick tuffast tänkbara motstånd igår och har bränt ”lika mycket” energi inför kvällens match lagen emellan.

Mitt tips: 3-2 | Odds: 22,50

Norge – Tjeckien | 20.15 | Grupp B

Kommentar: Jag får en känsla av att den här matchen kan bli ganska tajt och då måste jag tro och gå på den. Mycket så jag jobbar. Tjeckien var grymma igår, men brände en hel del energi och vill nog bara ”städa av” kvällens batalj. Norge stod upp väldigt bra mot Ryssland trots en 2-5-förlust. Skotten slutade faktiskt 27-27 och Norge vann den tredje perioden med 2-1 efter att man vunnit skotten med 14-9. Norrmännen förlorade mycket på onödiga utvisningar där Ryssland smällde in tre mål i powerplay. Lyckas Norge hålla sig på banan i kväll så kan det här faktiskt bli en jämn tillställning. Jag måste gå på min känsla här och tro på Norge. Inte att de vinner, men att de bjuder upp till en härlig fajt och får med sig ett hyfsat resultat inför komma skall. Jag lägger därför Norge +2,5 till 1,97. Tjeckien har faktiskt bara löst tre tremålsvinster under sina 16 senaste matcher och komiskt nog har samtliga kommit mot Sverige! I fjol slutade sex av Tjeckiens åtta VM-matcher med uddamålet, bland annat mot Österrike och Schweiz. Senast de båda lagen möttes i en VM-turnering (2017) slutade matchen 0-0. Nu tror jag inte direkt på 0-0, men 2-4? Jag testar därför även Norge Ö1,5 mål till hela 2,75. De flesta bolagen har detta spel mellan 2,00-2,20 i odds. Rent chansspel, men kan man näta mot Ryssland två gånger så kan man även göra det mot Tjeckien. Tjeckien släppte två puckar förbi sig igår, men kunde fått kapitulera flera gånger mot Tre Kronor, men det var svenskarna som var rätt ineffektiva och emellanåt ganska dåliga. Norge har gjort 2-2-4 mål under sina tre senaste matcher och det har varit mot rätt starkt motstånd i form av Ryssland, Slovakien och Danmark. Backen Jonas Holøs Ö0,5 poäng står i hela 3,80 gånger pengarna och synas. Han får enormt med istid och är Norges motor i powerplay. Den NHL-meriterande backen skjuter på allt och gjorde även mål i gårdagens match mot Ryssland.

Mitt tips: 2-4 | Odds: 19,25 (Svenska Spel)

Mina spel:

Danmark – Frankrike Ö4,5 @1,84 (2,5u) – Svenska Spel

Bødker Ö0,5 poäng @1,70 (2,5) – Betsson

Josi U1,5 poäng @1,85 (3u) – Coolbet

Storbritannien Ö1,5 @2,40 (1,5u) – Coolbet

Draisaitl målskytt @1,66 (3u) – Unibet

Österrike ML @3,15 (1u) – Unibet

Österrike Ö1,5 @1,68 (3u) – Svenska Spel

Österrike Ö2,5 @3,05 (1u) – Unibet

Slovakien ML @2,55 (2u) – Unibet

Slovakien Ö1,5 @1,68 (3u) – Unibet

Slovakien Ö2,5 @3,10 (1,5u) – Unibet

Norge +2,5 @1,97 (2u) – Betsson

Norge Ö1,5 @2,75 (1,5u) – Unibet

Holøs Ö0,5 poäng @3,80 (1u) – Unibet

NYTT SPEL! (3u) – Ni hittar det hos Spelrek – tryck här!

Lycka till med era spel, vänner!

/ Timmy 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s