Hockey VM – Dag 4

VM-dag 3 blev inget vidare och vi slutade på -4,24u. Det kunde dock gått betydligt sämre. Tre Kronor löste nämligen Ö6,5 och Ö7,5 i slutet av matchen mot Italien efter att man gjort 6-0 (!) i den tredje perioden och Schweiz fixade -1 med endast 41 sekunder kvar sin match då Moser satte 3-1 i tom kasse. Skulle vi inte haft marginalerna med oss där hade vi slutat på riktigt mycket minus. Någonstans är jag ändå ”glad”, eller kanske mest lättad, över dagen. Vi är trots allt hela +20,54 units efter endast tre dagar. Rätt sjukt.

Under VM-dag 4 väntar fyra otroligt intressanta matcher. Sju toppnationer spelar och lilla Norge, som Tre Kronor möter. Tre Kronor är tydlig favorit och ska vinna, men i de andra tre matcherna är det svårare att tippa utgången. USA har ett betydligt bättre lag på pappret än Finland, men vårt grannland har imponerat stort, inte minst supertalangen Kaapo Kakko som svarat för fem (!) mål på två matcher. Ryssland har ett stjärnspäckat lag och är STORA favoriter mot Tjeckien. Dock alldeles för stora i min bok. Jag har i ärlighetens namn inte imponerats alls av Ryssland så här långt. Tjeckien har däremot varit strålande och gjort hela tolv (!) mål framåt på två matcher. Då har man ändå mött Tre Kronor och Norge, inte Italien och Storbritannien. Kanada är megafavorit mot hemmanationen Slovakien, men samma sak här. Slovakien har imponerat, inte minst i premiären mot USA, och Kanada såg inget vidare ut i sin premiärmatch mot Finland. Självklart bör Kanada vinna, men motivation slår klass i många fall. Kan Slovakien skrälla till hela 7,10 gånger pengarna ? Tja, omöjligt är det inte.

Nu slutar vi att älta och kickar igång den här VM-dagen istället!

USA – Finland | 16.15 | Grupp A

Kommentar: USA har förlorat mot Slovakien (1-4) och vunnit mot Frankrike (7-1) och står i runt 1,75 gånger pengarna. Finland har imponerat och besegrat såväl Kanada (3-1) som Slovakien (4-2). Detta unga orutinerade alg visar ingen respekt alls. De bara kör. Finland står i runt 3,50 gånger pengarna. Måste såklart testa vårt grannland här. De är ett kollektiv som blir svårslagna i år. Jag provar Finland ML till hela 2,65. Riktigt högt odds med tanke på deras start i turneringen. Jag testar även ett periodspel på Finland Ö0,5 P1 till 1,87. Finland har löst linan i båda sina VM-matcher, mot tufft motstånd dessutom.

Jag plockar Johnny Gaudreau Ö0,5 poäng till hela 2,05. De flesta bolagen har samma spel till 1,60. Den amerikanska stjärnan har fortfarande inte gjort poäng i turneringen och lär vara rejält revanschsugen i eftermiddag. Det kommer lossna snart och varför inte idag? Gjorde 99 poäng i NHL i år och 84 säsongen innan dess. Har även gjort 30 poäng (9+21) på 28 VM-matcher i karriären.

Ryssland – Tjeckien | 16.15 | Grupp B

Kommentar: Två lag som har inlett med två raka klara vinster. Ryssland har besegrat Norge (5-2) och Österrike (5-0) och Tjeckien har slagit Tre Kronor (5-2) och Norge (7-2). Fin offensiv i de båda lagen således. Här är det samma sak som USA – Finland. Ryssland är på tok för stora favoriter och Tjeckien står i högt odds trots en finfin start på årets turnering. Jag måste därför testa Tjeckien ML till hela 3,30. Om Tjeckien vinner, vilket jag spelar för, så lär det krävas 3-4 mål för seger. Då bör Dominik Kubalik ligga bakom någon av fullträffarna. Forwarden har svarat för fem poäng (2+3) på två matcher och delar förstaplatsen i VM:s poängliga. Jag testar därför Kubalik Ö0,5 poäng till hela 2,60! Skyhögt odds, som bara måste synas.

Uppdaterat (15:49): Jag är mer och mer inne på att det blir mycket mål i denna match och kommer därför syna Ö5,5 till 1,95. Ganska högt odds i min mening. Flera andra bolag har spelet runt 1,85. Ryssland har smällt in tio mål framåt på två matcher och Tjeckien tolv. Såväl Rysslands försvar som Tjeckien har inte imponerat. Båda nationerna har bland annat släppt in två mål vardera mot Norge. Ser man till inbördes möten så brukar dessa matcher bli målrika. Det saknas inte direkt spetskompetens i de båda lagen heller. Nej, detta liret känns bra. Jag lägger även till Voracek Ö0,5 poäng till 1,78. Jag är inne på tjeckisk vinst samt mycket mål och då lär stjärnan, Jakub Voracek, vara inblandad i någon kasse framåt. Lagkaptenen får enormt med istid och förtroende och har redan gjort fyra målgivande passningar på två matcher.

Slovakien – Kanada | 20.15 | Grupp A

Kommentar: Hemmanationen, Slovakien, har inlett årets VM-turneringen mycket fint. I premiären slog man USA tämligen enkelt med 4-1 och senast höll man jämna steg med Finland, men fick till slut se sig besegrade med 2-4 efter ett par sena mål. Kanada inledde turneringen svagt genom att förlora mot Finland med 1-3. Under gårdagen tog stornationen sin första vinst i mästerskapet då nykomlingen Storbritannien besegrade med hela 8-0. I den här matchen är Kanada STORA favoriter och står i runt 1,30 gånger degen medan Slovakien står i över 7,00 gånger pengarna. Det råder absolut ingen tvekan om att Kanada har bättre trupp och ”bör” vinna, men det är långt ifrån så säkert som oddsen vill få det till. Slovakien har fansen i ryggen och en grym energi. Större under har skett och så vidare… Jag måste bara prova Slovakien ML till hela 5,40. Motivation slår klass emellanåt sägs det. Hoppas det inträffar här också. Slovakien Ö1,5 till 1,77 måste även testas med en slant. Slovakien har löst linan i de båda tidigare VM-matcherna. Slovakien Ö0,5 P1 till 2,20 får också nytt förtroende. Lirats i de tidigare två Slovakien-matcherna och har gått in båda gångerna.

Norge – Sverige | 20.15 | Grupp B

Kommentar: Jag tyckte Norge såg bra ut mot Ryssland i premiären, men senast mot Tjeckien var det allt annat än bra då laget föll med hela 2-7. Tre Kronor var mycket svaga i premiären mot Tjeckien och inledningsvis i gårdagens match mot Italien då svenskarna bara ledde med 2-0 efter 40 minuter. I tredje perioden vaknade dock Sverige till liv på allvar och vann akten med 6-0 (!) och totalt 8-0. Kan det vara islossningen som vänder självförtroendet efter 2-5-förlusten mot Tjeckien? Hoppas det. Sverige ska såklart bara städa av Norge i kväll, vilket de också kommer göra. Dock tror jag inte det blir gigantiska siffror utan 5-2? Jag tror det blir en hel del mål där Norge absolut kan peta in ett par puckar. De har trots allt gjort två mål mot såväl Ryssland som Tjeckien. Jag testar därför Norge Ö1,5 till hela 3,20 med en liten slant. Gör Norge 2+mål så lär högst troligen Ö5,5 i matchen sitta och lägger därför Ö5,5 till 1,72. Linan har gått in i både Norge och Sveriges två inledande matcher hittills. De klassiska favoritspelen på storfavoriterna Ö1,5 P1 och -1,5 P1 testas också till hela 2,24 respektive 2,60. Norge har förlorat sina första perioden med 0-2 och 1-3 hittills i VM.

Mina spel:

Gaudreau Ö0,5 poäng @2,05 (2u) – Unibet

Finland ML @2,65 (2u) – Betsson

Finland Ö0,5 P1 @1,87 (2u) – Betsson

Tjeckien ML @3,30 (2u) – Betway

Kubalik Ö0,5 poäng @2,60 (2u) – Unibet

Slovakien ML @5,40 (1u) – Betsson

Slovakien Ö1,5 @1,77 (2,5u) – Betsson

Slovakien Ö0,5 P1 @2,20 (2u) – Svenska Spel

Norge Ö1,5 @3,20 (1,5u) – Betsson

Norge – Sverige Ö5,5 @1,72 (3u) – Unibet

Sverige Ö1,5 P1 @2,24 (2u) – Svenska Spel

Sverige -1,5 P1 @2,60 (1,5u) – Svenska Spel

Tillagda spel:

15.49: Ryssland – Tjeckien Ö5,5 @1,95 (2u) – Unibet

15.56: Voracek Ö0,5 poäng @1,78 (2,5u) – Coolbet

Lycka till med era spel idag, vänner!

/ Timmy 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s