Hockey-VM – Dag 11

Gårdagen blev inget vidare, men räddades upp rejält tack vare Ryssland då de fick in 3-0 genom Nikita Kucherov. Därmed satt Ryssland -1,5, Ryssland -2,5 och Kucherov Ö1,5 poäng till fina odds. Detta gjorde så att förlust ”bara” blev -7,82 units. Vi hade dock otur också ska tilläggas. USA missade tom kasse under slutminuterna, Ryssland missade tom kasse under slutminuterna och Finland borde ha gjort ett par mål till mot Frankrike. Hade vi haft lite stolpe in där så hade vi slutat på plus. Å andra sidan hade vi den turen igår och slutade på massvis med plus. Jag har sagt det förr och säger det igen. Mästerskapet är inte en sprint utan ett maraton. Vi ligger totalt +32,87 units så här långt.

Nu glömmer vi gårdagen och riktar in oss mot en riktigt spännande VM-dag där samtliga fyra matcher betyder en hel del. Två av matcherna är direkt avgörande och kommer bli otroligt intressanta att följa. Nu ska det nämligen avgöras vilka två nationer som tvingas lämna A-VM och börja om i B-VM. Mycket som står på spel alltså.

Frankrike – Storbritannien | 16.15 | Grupp A

Kommentar: Wow. Vilken match! En direkt avgörande kamp om vilket nation som får stanna kvar i A-VM och vilken nation som blir degraderade till B-VM. Frankrike har spelat in en poäng medan Storbritannien står noterade för noll. Frankrike har en målskillnad på 11-30 och Storbritannien 5-38. Ser man till statistiken så ska Frankrike vinna det här, vilket jag också tror. Jag har sett alla matcher under turneringen och stundtals varit ganska imponerad av Frankrikes offensiv. Den är skaplig. De gjorde trots allt fyra mål mot Danmark, tre mot Slovakien och två mot Kanada. De fick även in en puck mot USA och Tyskland. Storbritannien gjorde ett mål mot Slovakien och ett mot Tyskland samt tre (!) mot USA. I övriga matcher blev dom nollade och totalt utspelade. De förlorade bland annat mot Danmark med hela 0-9! Frankrike är det bättre laget och bör också vinna matchen. Jag kör Frankrike Ö3,5 till godkända 1,67. Blir mycket förvånad om inte det spelet sitter. Jag lägger även en slant på Ö4,5 mål till 2,45. Det finns en stor chans till att Storbritannien blir desperata och går bort sig i matchen. Det kan också sluta med något/några mål i tom kasse på slutet. Matchen har förutsättningar för att bli målrik. Framför allt om vi får ett tidigt mål eller två.

Mitt tips: 5-2  | Odds: 14,00 (Unibet)

Sverige – Lettland | 16.15 | Grupp B

Kommentar: Tre Kronor säkrar en slutspelsplats vid poäng samtidigt som Lettland MÅSTE ta tre poäng i kväll för att ha chans på slutspel. Jag tror inte detta blir en superenkelt match för Sverige. Lettland är bra och framför allt samspelta. De spelar en fysisk hockey och ligger alltsomoftast rätt i egen försvarszon. De räcker inte till mot de största nationerna, men Lettland är ingen slagpåse som Italien, Österrike och Norge. De föll mot Schweiz med 1-3 i slutet av matchen, ledde med 2-0 mot Tjeckien, men tappade till 3-6 efter bland annat två matchstraff, och föll mot Ryssland med 1-3 efter att man lett matchen med 1-0 efter en spelad period. Tre Kronor kommer inte köra över Lettland med 6/7-0, men kommer vinna. 4-1? Låter rimligt i min bok. Sverige kommer göra jobbet, men inte mer. Ryssland väntar nämligen imorgon i en grymt viktig match angående tabellplaceringarna i gruppen. Det känns som Sverige kommer spara på krutet och lägga all energi på morgondagens match, likt det Ryssland gjorde igår. Det brukar bli jämna matcher mot Lettland nuförtiden. Ifjol vann Sverige med uddamålet 3-2 och har spelat två oavgjorda matcher mot Lettland under de fem senaste inbördes möten. Lettland har till och med slagit Tre Kronor under den nyss nämnda perioden. Jag väljer att tro på en målsnål match och lägger en slant på U5,5 mål till hela 1,94. Flera andra sajter har samma spel till runt 1,75. Jag kommer även lägga en slant på Lettland +3,5 till 1,70. Det innebär att Lettland har råd att förlora med tre mål. Den linan har Lettland löst i fem raka matcher mot Tre Kronor och samtliga gruppspelsmatcher i år trots att Ryssland, Schweiz och Tjeckien stått för motståndet. Imponerande! Jag tror, som tidigare nämnt, att det kan bli målsnålt och då är risken stor för att vissa spelare inte gör poäng. Oliver Ekman-Larsson U0,5 poäng står i 2,50 och måste testas med en mindre slant. Ekman-Larsson är en fantastisk spelare och har varit väldigt bra under turneringen, men han sprutar inte in poäng offensivt. Faktum är att backstjärnan ”bara” gjort fyra poäng (2+2) på fem matcher och då har Tre Kronor ändå slagit Österrike och Norge med 9-1 samt Italien med 8-0. Chansspel såklart, men känns ändå bra på förhand.

Mitt tips: 4-1 | Odds: 10,00 (Unibet)

Kanada – Danmark | 20.15 | Grupp A

Kommentar: Kanada spelar för gruppvinst och har såklart inte råd att klanta till sig här. Laget ligger trea i tabellen på samma poäng som fyran Tyskland. USA väntar dessutom för kanadensarna i den sista omgången. Vill det sig riktigt illa kan Kanada sluta fyra eller trea i gruppen, vilket högst troligen skulle innebära att man ställs mot Ryssland i kvartsfinal. Det vill man såklart undvika. Danmark ligger sexa i tabellen med fem inspelade poäng på fem matcher. Vårt kära grannland har därför ingenting att spela för. De kan verken gå till slutspel eller riskera att åka ur A-VM. Känslan är att Danmark kommer spela avslappnat och mycket väl kan få in någon/några puckar samtidigt som Kanada kommer göra sitt för att ta tre nya poäng i kampen om gruppvinst. Kanada spelade en bländande hockey mot Tyskland senast då de vann med hela 8-1. Danmark föll senast mot USA med 1-7 trots en fin start på matchen spelmässigt. Ifjol slog Kanada Danmark med 7-1, vilket kan vara värt att ha med i beräkningarna. Det är klasskillnad mellan dessa två nationer. Stor sådan. Jag kommer testa en slant på Kanada -3,5 till 1,72. Känslan är, som tidigare nämnt, att luften helt gått ur Danmark. Att Kanada löser minst en fyramålsvinst är för mig väldigt troligt. Jag tror inte det blir några 8-0, men kanske 5-1? Jag provar även Kanada Ö1,5 P1 till 1,89. Kanadensarna lär komma ut starkt och försöka ”avgöra” matchen omgående för att kunna ladda om inför USA-matchen imorgon.

Mitt tips: 5-1 | Odds: 14,00 (Unibet)

Österrike – Italien | 20.15 | Grupp B

Kommentar: Ny riktigt häftig match! Vinnaren stannar kvar i A-VM, förloraren åker ur. Båda lagen står på noll poäng efter sex spelade omgångar! Österrike har en målskillnad på 6-36 medan Italien endast gjort ett (!) mål och släppte in smått otroliga 45. Den här matchen ska bara Österrike vinna. Man är ett snäpp bättre än Italien och har spetsspelare i Thomas Raffl, Michael Raffl och Konstantin Komarek om han spelar… Österrike har ett betydligt vassare lag offensivt och en hetare målvakt. Jag skulle bli mycket förvånad om Italien vinner denna batalj. Nationen hör, tyvärr inte, hemma i A-VM. De är alldeles för dåliga. Om vi ser till inbördes möten har Österrike vunnit elva av de tolv senaste. Österrike hängde på bra mot Norge (förlust 3-5) medan Italien blev överkörda av samma lag (1-7). Österrike förlorade ”bara” med 0-4 mot Schweiz medan Italien föll med 0-9. Jag provar Österrike -2,5 till 1,97. Jag kan inte se Italien göra mer än max ett mål och känslan är att Österrike är kapabla till att göra åtminstone 3-4 framåt. Kanske rent av fem. Jag kör även Österrike Ö3,5 till 1,72 och testar Österrike Ö4,5 till 2,85 med en liten TV-peng.

Mitt tips:  | Odds: 

Mina spel:

Frankrike Ö3,5 @1,67 (3u) – Coolbet

Frankrike Ö4,5 @2,45 (2u) – Svenska Spel

Sverige – Lettland U5,5 @1,94 (2u) – Unibet

Lettland +3,5 @1,70 (3u) – Bet365

Ekman-Larsson U0,5 poäng @2,50 (1,5u) – Unibet

Kanada -3,5 @1,72 (3u) – Bet365

Kanada Ö1,5 P1 @1,89 (2u) – Unibet

Österrike -2,5 @1,97 (2,5u) – Coolbet

Österrike Ö3,5 @1,72 (3,5u) – Betsson

Österrike Ö4,5 @2,85 (1u) – Coolbet

Tillagda spel:

Stone målskytt @1,85 (2,5u) – Unibet

Kanada -4,5 @2,10 (2,5u) – Unibet

Österrike P1 @1,80 (2,5u) – Betsson

Österrike Ö1,5 P1 @3,05 (1u) – Unibet

Komarek Ö1,5 poäng @2,65 (1,5u) – Unibet

Lycka till med era spel idag, vänner!

/ Timmy 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s