Hockey-VM – Dag 12

Det svängde fram och tillbaka under gårdagens VM-dag och till slut hamnade vi på +1,55 units. Blygsamt, I know, men bättre än ingenting alls eller rent av minus.

Idag väntar gruppspelets sista dag där hela sex matcher väntar. Två av matcherna betyder ingenting medan det står mycket på spel i de övriga fyra.

OBS: Uppdaterade spel hittar ni längst ned i inlägget. Kommer lite då och då under dagen, så håll utkik om du vill.

Finland – Tyskland | 12.15 | Grupp A

Kommentar: Finland säkrar gruppsegern vid vinst medan Tyskland har chans på en tredjeplats som bäst. Båda lagen har således mycket att spela för. Finland är i grunden det bättre laget och bör också vinna dagens match mot Tyskland. Finländarna spelar grymt tajt i egen zon och släpper till få målchanser. De gör inte jättemycket mål framåt, men vinner sina matcher ändå. Finland har vunnit 5/6 matcher i gruppspelet och har imponerat med sitt kollektiv. Laget har hållit nollan i två raka matcher och ser väldigt stabila ut defensivt. Tyskland å sin tur kommer från två raka nederlag där man föll med 1-3 mot USA senast och 1-8 mot Kanada innan dess. Tyskarna har bevisligen svårt mot de större nationerna, vilket man lär ha även idag. Jag väljer att spela Finland -1,5 till 1,78. Det kommer inte vara den flashigaste matchen i turneringen, men Finland kommer göra sitt jobb, ta tre poäng och sensationellt vinna gruppen.

Mitt tips: 3-1 | Odds: 13,00 (Unibet)

Tjeckien – Schweiz | 12.15 | Grupp B

Kommentar: Wow. Hur ska den här matchen sluta? Offensivt skickliga Tjeckien mot defensiva Schweiz. Tjeckien blir tvåa i gruppen vid vinst, men riskerar att bli fyra vid förlust. Schweiz kan i bästa fall bli trea och i sämsta fall fyra. Båda nationerna har således tabellplaceringar att spela om. Tjeckien viktigare än Schweiz dock. Tjeckien kommer från två raka 8-0-vinster och har smällt in hela 34 (!) mål på sex matcher. Schweiz har två raka nederlag i bagaget (3-4 mot Sverige och 0-3 mot Ryssland) inför dagens match. De vann sina matcher mot de sämre nationerna, men har förlorat mot de bättre. Schweiz spelade dock stundtals mycket bra mot såväl Tre Kronor som Ryssland. Känslan är ändå att Tjeckiens offensiv avgör idag. Båda lagen ”förlorar” på ett oavgjort resultat så det räknar jag bort helt. Skulle ställningen vara oavgjord i slutet så kommer Schweiz, likt Lettland mot Sverige, plocka keepern. Oddsen är därför på Tjeckiens sida i min mening. Jag kommer därför spela Tjeckien rak till 1,95. Inte ofta man lägger raka spel i gruppspelet, men nu är det dags. Jag provar såklart också Tjeckien -1,5 till 2,65 med en mindre slant. Jag hittade även Tjeckien Ö2,5 till 1,75. Många bolag har samma lir till ner mot 1,60. Tjeckien snittar trots allt 5,7 mål/match i gruppspelet. Detta spel kommer garanterat sjunka ytterligare.

Mitt tips: 4-2 | Odds: 16,00 (Coolbet)

Slovakien – Danmark | 16.15 | Grupp A

Kommentar: Två nationer som inte har någonting att spela för. Slovakien kommer dock försöka avsluta sin hemmaturnering på bästa tänkbara sätt med en vinst och show. Känslan är att båda lagen kommer tuta och köra och vi kan mycket väl få ett målkalas här. Jag spelar därför Ö5,5 till 1,96. Slovakien har gått över linan i 4/6 matcher där de övriga två har stannat vid fem mål. Senast blev det åtta mål, innan dess nio och mot Kanada hela elva. Danmark har gått över linan i 3/6 gruppspelsmatcher.

Mitt tips: 5-1 | Odds: 18,00 (Unibet)

Norge – Lettland | 16.15 | Grupp B

Kommentar: Hade Lettland haft något att spela för så hade jag lastat stora pengar på lettisk-vinst och hcp, men nu får man ta det lite lugnare. Jag kommer fortfarande köra Lettland och tror stenhårt på dom. Lettland pressade Tre Kronor in i det sista igår, men föll till slut med 4-5 efter att man tagit ut målvakten i slutet. Lettland hade lika gärna kunnat vinna matchen. Lettland spelade jämnt mot Schweiz, Tjeckien och Ryssland också, vilket är imponerande. Norge blev utspelade av samma motstånd. Båda lag står på sex poäng efter att ha slagit strykpåsarna Italien och Österrike. Den här matchen betyder, som tidigare nämnt, ingenting, men båda nationerna vill avsluta snyggt. Lettland har det klart bättre laget och med rätt inställningen vinner dom denna matchen. Jag testar Lettland rak till 1,73 och Lettland -1,5 till 2,22. 

Mitt tips: 2-4 | Odds: 17,00 (Unibet)

Kanada – USA | 20.15 | Grupp A

Kommentar: Wow. Vilken sprakande tillställning vi har att vänta mellan de båda nordamerikanska nationerna. Kanada ligger tvåa i gruppen en poäng före trean USA. Båda nationerna har chans att vinna gruppen, men då krävs det att Finland förlorar sin match mot Tyskland, vilket inte är jättetroligt. Därmed kommer denna match handla om vilket lag som blir tvåa i gruppen och får således en enklare motståndare i kvartsfinalen. Jag var inte imponerad av Kanada inledningsvis av turneringen, men de har verkligen spelat upp sig och ser stabila ut. Helt klart en outsider till VM-guld. USA har fem raka segrar, men har sett nonchalanta ut på slutet. Inte minst lagets stora stjärna, Patrick Kane. Växlar han, liksom hela laget, upp nu? Möjligt, men jag håller ändå Kanada som det bättre laget idag och väljer därför att spela Kanada rak till 2,26. Det brukar bli målrika matcher mellan dessa båda nationer, men oddsen är så pass låga nu att värdet är borta.

Mitt tips:  | Odds: 

Sverige – Ryssland | 20.15 | Grupp B

Kommentar: Tre Kronor måste vinna med fyra mål för att vinna gruppen. Det kommer såklart inte att ske och därmed kommer Tre Kronor sluta trea i gruppen och ställas mot Finland i kvartsfinal. Det kommer bli en intressant batalj. Ryssland har varit strålande i det här mästerskapet och har visat upp en enastående offensiv samt defensiv. Även Tre Kronors offensiv har varit bra, men defensiven inget vidare. De släppte t.ex. fyra puckar mot Lettland igår och tre mot Schweiz matchen innan. Ryssland kommer gasa på från första nedsläppt och kommer vilja sätta sig i respekt inför det kommande slutspelet. Jag kör därför Ryssland rak @2,45, Ryssland -1,5 @3,10 och Ryssland Ö2,5 @1,70. Väldigt höga odds som bara måste testas! Ryssland har vunnit samtliga gruppspelsmatcher med minst tvåmålsmarginal och har löst linan på Ö2,5 i alla sex kamper. ALLT talar alltså för att de gör det igen. Ryssland var dessutom spellediga igår samtidigt som Tre Kronor brände mycket krut mot ett vilt kämpande Lettland.

Mina spel:

Finland -1,5 @1,78 (3u) – Coolbet

Tjeckien rak @1,95 (2,5u) – Unibet

Tjeckien -1,5 @2,65 (1,5u) – Betsson

Tjeckien Ö2,5 @1,75 (3u) – Coolbet

Slovakien – Danmark Ö5,5 @1,96 (2,5u) – Unibet

Lettland rak @1,73 (3u) – Coolbet

Lettland -1,5 @2,22 (2u) – Betsson

Kanada rak @2,26 (2,5u) – Betsson

Mantha Ö0,5 poäng @1,67 (3,5u) – Unibet

Ryssland rak @2,45 (3u) – Unibet

Ryssland -1,5 @3,10 (2u) – Unibet

Ryssland Ö2,5 @1,70 (5u) – Unibet

Tillagda spel:

12.05: Finland – Tyskland U1,5 P1 @1,70 (3u) – Unibet

12.05: Kubalik Ö0,5 poäng @1,92 (2u) – Unibet

12.06: Frolik målskytt @3,00 (1u) – Betsson

12.06: Finland Ö3,5 ML @2,06 (2u) – Betsson

16.00: Slovakien – Danmark Ö1,5 P1 @1,75 (2,5u) – Unibet

16.00: Slovakien P1 @1,83 (2,5u) – Svenska Spel

16.00: Lettland Ö3,5 @2,30 (2u) – Unibet

16.00: Norge – Lettland Ö5,5 @2,30 (2u) – Betsson

20.00: Kanada Ö3,5 ML @2,00 (2u) – Betsson

20.00: Dadonov Ö0,5 poäng @1,70 (3u) – Unibet

20.00: Kucherov Ö1,5 poäng @3,00 (1u) – Unibet

Lycka till med era spel idag, vänner!

/ Timmy 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s