Hockey-VM – Dag 14 (semifinaler)

Vi fick en fin start på VM-slutspelet då vi hamnade på +10,82 units efter att Tjeckien dragit ett stort lass då vi satt på bland annat Tjeckien -1,5, Tjeckien -2,5 och Tjeckien Ö3,5. Tjeckerna vann som bekant med 5-1 efter att ha vunnit den tredje perioden med hela 4-0. Ryssland vann programenligt sin kvartsfinal mot USA, Kanada vann efter STOR dramatik mot Schweiz och Tre Kronor tappade 3-1 till 4-5 OT mot ett vilt kämpande Finland.

Nu har vi kommit fram till semifinal där det finns en solklar favorit i en av matcherna medan den andra bataljen känns 50/50.

Jag ligger +67,55 units hittills under mästerskapet och kommer därför chansa med ”all in”-spel på Ryssland och Tjeckien i kväll. Det får bära eller brista. Helt klart värt en chans då jag anser att båda nationerna har stora möjligheter att nå en VM-final. Dessutom tillåter min fina inspelade budget denna typ av chansning. Oavsett vad kommer vi gå MYCKET plus på mästerskapet i Slovakien.

 

Ryssland – Finland | 15.15

Kommentar: Detta Ryssland fortsätter att mala ner motståndare efter motståndare. Man gjorde en ny fin match mot USA i kvartsfinalen, men vann bara med uddamålet 4-3. USA stretade på bra och gjorde helt klart sin bästa match i turneringen. Det räckte dock inte mot stjärnspäckade Ryssland. Finland gjorde ett stabilt gruppspel, men var nederlagstippade i kvartsfinalen mot Tre Kronor. Då tog laget fram sin bästa hockey under hela mästerskapet och slog ut den stora favoriten med 5-4 efter förlängning. Ruskigt imponerande. I dagens semifinalmatch mot Ryssland lär det dock bli förlust. Ryssland är för bra för alla lag i turneringen och Finland lär inte ha en suck. De må ha gjort en fantastisk match mot Tre Kronor, men de har också en förmåga att överprestera mot Sverige. Jag tror man brände för mycket bränsle senast och förlorar tämligen klart i eftermiddag. Jag kör därför Ryssland -1,5 till 1,78, Ryssland -2,5 till 2,55 och Ryssland -3,5 till 4,55. Ryssland Ö3,5 till hela 1,98 plockas också. Väldigt bra odds sett till förutsättningarna.

Mitt tips: 5-2 | Odds: 20,00 (Unibet)

Kanada – Tjeckien |19.15

Kommentar: Här är Kanada stora favoriter enligt oddssättarna. Varför? Två nationer som är jämnbra där jag håller Tjeckiens offensiv bättre. Faktum är att Tjeckien gjort 44 mål i turneringen och Kanada 39. Kanada fick en svår kvartsfinal där man, efter massiv press, kvitterade till 2-2 med 0.4 sekunder kvar av den ordinarie speltiden. Matchen mot Schweiz gick sedan till förlängning där kanadensarna drog det längsta strået. Tjeckien gjorde en bra och stabil kvartsfinal mot Tyskland och vann med klara 5-1. Tjeckerna har därmed fått en betydligt mer bekväm resa till semifinal än vad Kanada fått. Dessutom bör Tjeckien ha betydligt mer sparad energi i bagaget. En annan faktor som talar för Tjeckien är att man spelar på ”hemmaplan” (Slovakien). Nationen har enormt mycket fans på plats som skapar en elektrisk inramning. Givet att lägga sina pengar på Tjeckien i den här matchen med tanke på oddsen. Jag väljer därför att lira Tjeckien ML till 2,45, Tjeckien rak till 3,25 samt Tjeckien -1,5 till 4,75. Tjeckien Ö2,5 till 2,16 testas också. Likaså Tjeckien Ö3,5 till 3,95.

Mitt tips: 3-4 | Odds: 35,00 (Unibet)

Mina spel:

Ryssland -1,5 @1,78 (3,5u) – Unibet

Ryssland -2,5 @2,55 (2u) – Unibet

Ryssland -3,5 @4,55 (1u) – Coolbet

Ryssland Ö3,5 @1,98 (3u) – Unibet

Tjeckien ML @2,45 (2,5u) – Unibet

Tjeckien rak @2,35 (1,5u) – Unibet

Tjeckien -1,5 @4,75 (1u) – Betsson

Tjeckien Ö2,5 ML @1,96 (2,5u) – Betsson

Tjeckien Ö3,5 ML @3,35 (1u) – Betsson

Tillagda spel:

Lycka till med era spel, vänner!

/ Timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s